Home DesserterRecept på Mörk, ljus & vit chokladterrin med vaniljkräm och nöt & fröcrisp

Recept på Mörk, ljus & vit chokladterrin med vaniljkräm och nöt & fröcrisp

by Home2Tiny
Recept på Chokladterrin med vaniljkräm & fröcrisp

Ett sött avslut på middagen

Varför inte fixa en riktig lyxig dessert som den här chokladterrinen med mörk, ljus och vit choklad?
Jag lovar att den inte alls är så avancerad att göra.

Fördelen är att du kan göra hela härligheten dagen innan och bara skära upp och dekorera innan serveringen.

Det här är en ganska mäktig dessert så inga stora bitar behövs.

Själv serverar jag den gärna såhär med en dekorerad tallrik och om du inte har björnbär går det såklart att använda andra bär som hallon eller jordgubbar till exempel.

 

 

Det här är en chokladälskares dröm.

 

 

 

 

Recept på Chokladterrin med vaniljkräm & fröcrisp

Mörk, ljus & vit chokladterrin med vaniljkräm och nöt & fröcrisp

Print
Serves: 20
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 4 voted )

Ingredients

  • Ingredienser ca 20 skivor
  • Chokladterrin
  • 4 1/2 dl vispgrädde
  • 300 g hackad mörk choklad
  • 300 g hackad ljus choklad
  • 300 g hackad vit choklad
  • Rostad crisp
  • 1/2 dl hackade hasselnötter
  • 2 msk pumpakärnor
  • 1 msk solroskärnor
  • 1 msk florsocker
  • Vaniljkräm
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl smetana
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • Björnbär (hallon eller andra bär)
  • Mynta eller citronmeliss

Instructions

Värm 2 dl grädde och smält den mörka chokladen i den.
Häll chokladsmeten i en plastad avlång form, ca 1 1/2 liter och låt stelna i kylen
Värm 1 1/2 dl grädde och smält den ljusa chokladen i den.
Häll smeten i formen över den mörka chokladen och låt stelna i kylen.
Värm 1 dl grädde och smält den vita chokladen i den.
Häll smeten i formen över den ljusa chokladen och låt stelna i kylen, gärna över natten så att den stelnar ordentligt.

Rosta nötter, pumpa och solroskärnor i en stekpanna i ca 5 minuter.
Sikta över florsocker mot slutet.
Låt svalna och hacka dem grovt.

Dela och skrapa ur vaniljstången.
Blanda alla ingredienser till vaniljkrämen.
Vispa med elvisp till krämig konsistens.

Skär skivor av chokladterrinen med en varm kniv.
Servera med vaniljkräm, rostad krisp och björnbär.
Garnera med mynta eller citronmeliss.

NJUUUUUT!

 

 

 

 

Den krämiga chokladen med den krispiga nöt och fröblandningen är en given succé.

 

 

En ljuvlig dessert att ha på nyårsmenyn och ett garanterat sött avslut på 2023.

Ha den bästa dagen vänner!

Kramisar
T

You may also like

6 comments

Lillemor 27 december, 2023 - 07:12

Tack finaste Du för att du skapade en magisk julresa även detta år
Din blogg är utan konkurrens BÄST!!!
Jag hoppas du älskar din blogg lika mycket som ja gick aldrig slutar blogga.
Jag får så mycket inspiration, glädje och nöje av att läsa din blogg.

Reply
Home2Tiny 3 januari, 2024 - 14:12

Tusen tack fina Lillemor så otroligt glad du gör mig. Dina ord lägger sig som varm bomull kring hjärtat och jag kan inte sluta le. Önskar dig ett riktigt Gott Nytt 2024 vännen. Kram Tina

Reply
Carina 27 december, 2023 - 17:40

Men mums, så gott det låter och det här måste jag prova????
Tusen tack för recept och inspiration.

Reply
Carina 27 december, 2023 - 17:40

Men mums, så gott det låter och det här måste jag prova????
Tusen tack för recept och inspiration.

Reply
Home2Tiny 3 januari, 2024 - 14:10

En fantastiskt god dessert som man lätt kan förbereda. Kram och Gott Nytt 2024. Tina

Reply
Carina 27 december, 2023 - 17:43

Oj, skulle inte vara en massa frågetecken…
Jag gjorde en smiley men det ändrades visst till frågetecken

Reply

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Translate »