Recept på Lax & kräftfylld rödtunga med fänkålssås

av Home2Tiny
Recept på Lax & kräftfylld rödtunga med fänkålssås

Varmrätt med fylld rödtunga

Fisk kan jag tycka är lite svårt att bjuda på, är alltid nervös för att den ska bli torr, trist och tråkig, men den här rätten är svår att misslyckas med, den är både busenkel att göra, ser lyxig ut och smakar fantastiskt gott.

Till de här lax och kräftfyllda rulladerna serverade jag blomkålstoppar, grillad tomat, sparris och en fänkålsås.

Det här är en underbar smakkombination och en av mina absoluta favoriträtter.

 

 

 

 

Recept på Lax & kräftfylld rödtunga med fänkålssås

Lax & kräftfylld rödtunga med fänkålssås

Portioner/st: 6
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

INGREDIENSER

Rödtungarulladerna
400 g laxfilé (utan skinn och ben)
1 tsk salt
1 ägg
2 dl vispgrädde
1 burk kräftstjärtar i lake
1 1/2 krm kajennpeppar
6-8 dubbla filéer rödtunga
salt och peppar
2 dl vitt vin eller vatten
Fänkålssås
1 fänkål
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl crème fraiche
1 msk kycklingbuljong
1 tsk vitvinsvinäger

SÅ HÄR GÖR JAG

Skär laxfilén i bitar
Mixa dem med salt i matberedaren i ca 30 sekunder
Tillsätt ägget och mixa ytterligare ca 30 sekunder till en fast färsliknande konsistens.
Tillsätt grädden, lite i taget och mixa stötvis tills grädden helt blandat sig med färsen.
Låt kräftstjärtarna rinna av, krama försiktigt ut överflödig vätska.
Hacka kräftstjärtarna och blanda ner dem i färsen.
Krydda med kajennpeppar
Sätt ugnen på 175 grader
Fördela färsen på mitten av varje dubbelfilé
Vik över ändarna och forma till rullar
Lägg dem i en smörad ugnssäker form
Krydda med salt och peppar
Tillsätt vitt vin eller vatten och täck formen med ett smörat bakplåtspapper.
Ställ in i ugnen i ca 30 minuter
Använd gärna stektermometer: innertemperaturen ska bli ca 50 grader

Låt vila ett par minuter före servering.

Fänkålsåsen
Skär fänkålen i små bitar
Finhacka schalottenlöken och vitlöken
Fräs allt i smör i en kastrull
Vispa ner vispgrädden, crème fraiche och kycklingbuljong
Låt sjuda i ca 15 minuter
Tillsätt vitvinsvinäger
Mixa allt till en krämig sås
Smaka av med salt och peppar
Serveras med blomkålstoppar alternativt kokt potatis, grillade tomater och sparris.
Dekorera med kräftstjärtar och dillkvistar.
Njuuuuut!
Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny

 

 

 

 

Jag har inte riktigt bestämt vår meny till nyår än, men den här rätten funderar jag starkt på att ha som varmrätt.

Ha en fin dag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »