Recept på Glassbakelse med Dajm och salt kolasås

av Home2Tiny
Recept på Glassbakelse med Dajm och salt kolasås

Äntligen

Här kommer receptet på de gudagoda glassbakelserna jag gjorde när jag hade tjejerna på middag.

Alltså de är så galet enkla att göra och förutom att de är himmelskt goda så är de verkligen dekorativa att servera.

Glassen som egentligen bara är två ingredienser kan du smaksätta som du vill, i det här fallet använde jag Dajm och salt kolasås.

Dekorationen tog jag vad som fanns i trädgården och i kylen, lite sådär säsongsbetonad och japp vi har egenodlade Physalis i trädgården, kan ha glömt att visa er det.

Jag använde silikonformar som jag tycker är perfekta till den här typen av dessert.

Vad som är väldigt smidigt med den här efterrätten är att du kan förbereda den någon dag före.

Men ska vi kika på receptet.

Jag gjorde en hel sats till sex formar vilket innebär att det blir en hel del glass över.
Den hällde jag upp i en annan burk och ställde i frysen.
Vill du kan du halvera receptet.

Jag gjorde det enkelt för mig och köpte salt kolasås

……………………

 

 

Recept på Glassbakelse med Dajm och salt kolasås

GLASSBAKELSE MED DAJM OCH SALT KOLASÅS

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

INGREDIENSER

Ingredienser för sex formar + en burk

  • Cirka 150 g choklad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g Dajm
  • Salt kolasås

SÅ HÄR GÖR JAG

  • Smält chokladen i mikron eller över ett vattenbad
  • Pensla formarna med ett lager choklad
  • Sätt in formarna i frysen så att chokladen stelnar
  • Ta ut formarna och pensla ytterligare ett lager av choklad
  • Sätt in formarna i frysen
  • Hacka Dajmen
  • Vispa upp grädden fluffigt
  • Häll i den kondenserade mjölken, Dajmhacket och vaniljsocker
  • Rör om väl
  • Ta ut formarna och häll i smeten upp till ungefär hälften
  • Sätt in i frysen någon timme
  • Ta ut formarna
  • Ringla över salt kolasås
  • Häll över smeten så det täcker hela formen
  • Sätt in i frysen
  • Ta ut bakelserna ur formarna och servera med färska bär

NJUUUUUUUT!

Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny

 

 

 

Alltså detta är så, så gott

Nu jobb innan det blir en storhandling inför helgen.

Ha en underbar dag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

13 kommentarer

Sabelhagens olivlund-Maria 21 oktober, 2021 - 08:02

Tack för receptet, ser supergott ut. Och fikon, så himla gott.
Ha en fin dag
Kram Maria

Svar
Marie Lönnblom 21 oktober, 2021 - 08:51

Tack för receptet❤️låter så gott😊

Svar
Home2Tiny 21 oktober, 2021 - 11:46

Syndigt gott och så busenkelt att göra. Kram och ha en härlig dag. Tina

Svar
Home2Tiny 21 oktober, 2021 - 11:46

Syndigt gott och så enkelt att göra. Kram vännen och ha en härlig dag. Tina

Svar
Pia - Kakaobönan 21 oktober, 2021 - 08:37

Wow! Ser ju ut som dessertmästarna varit i farten. Måste jag testa asap. Tack snälla för att du tipsar och delar med dig <3
Kram Pia

Svar
Home2Tiny 21 oktober, 2021 - 11:46

Du är för gullig vännen. Blir så glad om jag kan inspirera och mina tips uppskattas. Stor kram. Tina

Svar
Razzy 21 oktober, 2021 - 10:29

Åh gud så gott det såg ut, det där lär Herr J här hemma giilla så detta måste jag testa: Kramar Eva

Svar
Home2Tiny 21 oktober, 2021 - 11:49

Kan säga att Mr C och killarna älskar det här. Säger bara slurp så är de borta. Stor kram vännen och ha en mysig dag. Tina

Svar
Chattis 21 oktober, 2021 - 14:27

Men så smarrigt, det måste jag prova😊

Svar
Home2Tiny 24 oktober, 2021 - 09:44

Syndigt gott och så enkelt att göra. Kram och ha en härlig dag. Tina

Svar
Chattis 21 oktober, 2021 - 14:28

Men så smarrigt, bra tips , ska absolut prova den

Svar
Tina ME 22 oktober, 2021 - 16:23

Tusen tack för tips Tina! Det där måste jag testa vid tillfälle. Hoppas att allt är bra med er och att ni har en fin höst! Massor av kramar //Tina

Svar
Home2Tiny 24 oktober, 2021 - 09:45

Den här glassen är syndigt god och så enkel att göra. Vi mår bra och hoppas att ni också gör det. Stor kram och ha en underbar dag vännen. TIna

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »