Recept på en socker och glutenfri mandeltårta med chokladkräm

av Home2Tiny
Recept på en socker och glutenfri mandeltårta med chokladkräm

Jag startar veckan med att tipsa om en hejdlöst god tårta

Okej, det är förmodligen inte det första man tänker på en måndag, att baka en tårta menar jag.
Men min tanke var att om du kanske planerar en bjudning till helgen så behöver du inte leta runt efter något recept på en dessert, utan här är den!

En gluten och sockerfri mandeltårta med chokladkräm.

Oftast när jag frågar Mr C vad han vill att jag ska baka så svarar han
-Den där tårtan som är så galet god med choklad och mandel.

Förutom att den är löjligt läcker i sina smaker är den hutlöst lätt att baka och dessutom går den att förbereda, sådant gillar vi eller hur?

 

 

Recept på en socker och glutenfri mandeltårta med chokladkräm

SOCKER OCH GLUTENFRI MANDELTÅRTA MED CHOKLADKRÄM

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 3 voted )

INGREDIENSER

INGREDIENSER LITEN TÅRTA
Botten
2 Äggvitor
2 dl mandelmjöl
1 1/2 msk vispgrädde
2 tsk Ica Sötströ

Chokladkräm
2 Äggulor
1/2 dl vispgrädde
1 msk Ica Sötströ
50 g hackad mörk choklad
75 g smör

25 g rostad flagad mandel

SÅ HÄR GÖR JAG

Sätt ugnen på 175 grader
Vispa äggvitorna med Ica Sötströ till hårt skum
Blanda i mandelmjöl och vispgrädde i äggvitorna och rör om försiktigt men väl
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och smörj med smör
Bred ut två styck lika stora ringar av smeten
Grädda bottnarna i cirka 10-15 minuter
Ta ut och låt svalna

Sjud upp äggulor, vispgrädde och Ica Sötströ
Lägg ner den hackade mörka chokladen och rör om väl
Lägg ner smöret och rör om väl så att där inte finns några smörklumpar kvar i chokladkrämen
Låt chokladkrämen sjuda en liten stund (ej koka)
Ta kastrullen från plattan och häll upp chokladkrämen i en skål
Låt chokladkrämen svalna i rumstemperatur
Bred ut chokladkrämen mellan och ovanför mandelbottnarna
Garnera med rostad flagad mandel

Servera tårtbitarna med Frukt/bärspett och vispad grädde

NJUUUUT!

Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny

 

 

Att servera tårtan så här med vispad grädde och ett bär/fruktspett är alltid uppskattat.

Väldigt elegant också att sätta fram åt gästerna.

Sen är tårtan helt gluten och sockerfri vilket jag tror att många av dina gäster kan uppskatta.

Ha den bästa starten på veckan vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

4 kommentarer

Madde 27 januari, 2024 - 12:27

Kan man göra bottnarna en dag innan?

Svar
Home2Tiny 27 januari, 2024 - 16:07

Hej Madde. Det går alldeles utmärkt att göra bottnarna en dag innan. Kram och ha en mysig kväll. Tina

Svar
Inger 5 maj, 2024 - 09:18

Hej!
Mörk choklad – vilken ger bästa resultat. Är 70 % för mörk?

Svar
Home2Tiny 6 maj, 2024 - 08:58

Hej Inger. 70% choklad blir perfekt. Kram och ha den bästa dagen. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »