Januari, årets fattigaste månad
Inte så konstigt kanske när de flesta av oss har gått all-in under december och unnat oss till 100%
Underbart och lite så det ska vara, men baksmällan kommer i januari när det har sinat i plånboken och det är en himla massa dagar kvar till lön.
Äta måste vi och då gäller det att vara en smula påhittig när hushållskassan inte är lika överflödig som under julen.
Tänkte därför under januari tipsa om bra och god mat som inte behöver kosta skjortan.
Sådant vi ofta äter med god aptit.
Även om vi är många som inte vill se en endaste bit av julmaten förrän om cirkus 360 dagar så kanske det finns några rester kvar i frysen.
Är man då en smula innovativ så kan de där resterna bli en helt ny maträtt som inte alls påminner om den där julmaten vi helst vill glömma.
Grönkålspajen är ett sådant recept.
Så otroligt god med mycket smaker och som du enkelt kan ändra utifrån vad du har hemma i kylen.
Grönkålen är såklart basen, men sen kanske du inte gillar ädelost utan har några andra ostar som ligger kvar efter nyår, använd dem då.
Är du allergisk eller inte tycker om valnötter?
Skippa dem och toppa kanske med några fikon.
Krydda med det som faller dig i smaken, jag personligen gillar att det är lite hetta i pajen.
Till den här pajen har jag gjort ett glutenfritt pajskal, naturligtvis går det lika bra med ett “vanligt” pajskal.
Ett perfekt sätt att ta hand om julens rester och sen är det en grymt god paj också.
Ha en strålande dag vänner!
Kramisar
T