En rätt som ligger på min topp 5-lista
En superkrämig blomkålsrisotto med räkor och sparris.
Jag vill gärna ha vit tryffelolja i min blomkålsrisotto, men eftersom Mr C minst sagt avskyr smaken av tryffel så serverar jag den vid sidan om.
Själv är jag precis tvärtom – älskar tryffel.
En favorit är Tryffelpecorino, har du inte smakat den osten är det ett hett tips.
Svindyr, men så värd varenda krona, mitt godis till fredagsmyset.
Men för att återgå till blomkålsrisotton.
Vi gör den ofta här hemma.
Ibland lagar jag den som en ensamrätt med räkor och sparris i, eller ibland som tillbehör till något annat som lax eller kyckling.
Då brukar jag göra blomkålsrisotton helt plain, det vill säga inte med något annat i, är hur gott som helst det med.
Blomkål är verkligen en favorit som man kan göra så mycket gott med.
Det här är en rätt som går snabbt att göra och passar både i vardagen som till fest.
Ha en bra dag vänner!
Kramisar
T