När trädgården levererar, då känner jag mig rik
Blommorna lyser upp som ett nyårsfyrverkeri i sina krukor och lådor, blåbärsbuskarna dignar så mycket av bär att kvistarna niger djupt av tyngden och myntan sprider sig som en djungeltelegraf om jag inte hindrar den i sin framfart i trädgården.
Allt detta två steg utanför mitt fönster och dörr, kan man ha det bättre?

Som tur är har jag ett gediget arkiv av receptidéer så jag kan göra något smarrigt av de vi skördar i trädgården.
I helgen fick det bli en kaka av blåbären, smaksatt med citron, vanilj och vallmo.

Men först kastades en näve eller två rakt in i munnen av de här oemotståndliga, saftiga bären, eller var det tre?
Helt färska bär, bästa godiset.

Och den där kakan, jamen den försvann i vanlig ordning i en rasande fart, vem kan motstå en sådan godsak liksom.
Busenkel att baka också
Sätt ugnen på 175 grader Citronkräm Bred ut citronkrämen på kakan (spara överbliven kräm till serveringen) NJUUUUUT!!!!!!
Ingredients
Instructions
Vispa smör, vaniljsocker och socker poröst
Vispa ner ett ägg i taget i smeten.
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål
Vänd ner mjölblandningen lite i taget i smeten och rör om försiktigt till en jämn smet.
Vänd ner vallmofrön och citronsaft.
Rör ner crème fraiche och mjölken
Vänd ner blåbären försiktigt
Smöra en avlång form och pudra med lite mjöl.
Häll ner smeten.
Grädda kakan i cirka 45 min
Känn efter så att den inte är kladdig
Ta ut kakan och låt den kallna.
Vispa grädden tillsammans med florsocker hårt
Vänd ner yoghurten och citronskalet och rör om
Dekorera med färska blåbär och mynta

Blå måsen är väl ändå ett sommarporslin av rang.
Är glad att jag inte gjort mig av med det, har varit nära ett par gånger, men allt kommer tillbaka.
Bambubesticken skulle man kunna tro är från Svenskt tenn, men de hittade jag på Rusta.

En kaka fylld med härliga smaker.
Skärbrädan av ek har Mr C själv gjort, dekorativt att servera med ett tårtpapper på.

Servera citronkrämen till, så god, inte för söt, utan fräsch och lätt syrlig.

Och vill man så kan man “bara” äta blåbär och citronkräm, ingen dum kombo kan jag tala om.
Ha den bästa dagen vänner!
Kramisar
T

8 comments
Ser jättegod ut, men hur mycket creme fraiche? Står bara 125, ska det vara 1,25 dl?
Tack Marie att du uppmärksammade detta och sa till. Tycker alltid jag lusläser mina inlägg men, men…. Har lagt till nu, det ska vara gram. Kram och ha en underbar kväll. Tina
Mums så smarrigt det ser ut ! Grymt fina bilder som vanligt och älskar bambubesticken! Tror du de går diska i maskinen🤔 Trevlig helg 💞
Tack snälla Åse så glad jag blir, kakan är bara så god och busenkel att baka. Besticken går tyvärr inte att diska i maskin. Kram och ha den bästa dagen. Tina
Så underbart gott nu får det bakas här hemma🙏Blåbären växer runt knuten så det finns inga ursäkter. Njut av kvällen. /Lena🥰
Busenkel kaka att baka som smakar underbart, speciellt med den fräscha citronkrämen till. Kram och ha en härlig dag vännen. Tina
Alltså Tina du är så fantastisk. Så gott det ser ut. Detta ska jag göra i helgen, finns så mycket blåbär här i skogarna. Så fina bilder och porslinet Måsen är så vackert. Kram och ha en fortsatt fin kväll
Tack fina Christina så glad jag blir. Hoppas kakan smakade och att du har en underbar helg. Kram TIna