Det vankas semmeltider
Jag vet i alla fall en i den här familjen (läs Mr C) som längtar något oerhört efter att sätta tänderna i den där första semlan.
Själv har jag aldrig varit så förtjust i semlor, eller det är egentligen bullen som inte riktigt faller mig i smaken.
Vispgrädden och mandelmassan däremot, jisses så gott det är, nästan för gott.
Men eftersom vi älskar att fika i den här familjen och det är mysigt att göra det tillsammans så funderade jag på vad jag kunde baka som kunde passa oss båda.
Ja, du som är ny här inne på bloggmagasinet kanske inte vet att jag sedan många herrans år sedan slutade att äta gluten och socker. Därav att jag ständigt grunnar på nya recept.
Och ur mina funderingar skapade jag den här gluten och sockerfria sockerkakssemlan.
Sockerkakan har smak av kryddig kardemumma och på ligger en krämig mandelmassa och sen såklart mycket fluffig vispgrädde.
Kan tyckas lite märkligt att kalla den sockerkakssemla när det inte finns något socker i den. Men jag kom inte på något bättre namn eftersom själva kakan påminner om just en sockerkaka.
Så antingen om du som mig undviker socker och gluten eller är på gång att sluta så tycker jag du ska testa den här smarriga kakan.
Mycket eller lite vispgrädde?
Jag älskar vispgrädde, det kanske syns.
Såklart är det en smaksak, vill du har mindre av fluffet så bara spritsa ut lite mindre.
Vilken är din favorit?
Den här godsaken har blivit en favorit här hemma i semmeltider och såklart kommer jag att baka den även i år.
Vilken är din favorit av alla semlor som finns nu för tiden?
Ha en underbar fredag vänner!
Kramisar
T