Recept på Julpavlova med jordgubbar citronkräm & vit choklad

av Home2Tiny
Recept på Julpavlova med jordgubbar citronkräm & vit choklad

Julpavlovan som är som en dröm

Som en skjuts rakt in i tårthimlen med sin frasiga maräng, lena och syrliga citronkräm.
Toppat med söta jordgubbar, fluffig grädde och knastriga granatäpplekärnor så blir den oemotståndlig.
Även de som inte äter gluten kan förlusta sig på denna godsak, dock är det socker i marängen.
Så är man som jag och inte äter socker kan man i alla fall ta av citronkrämen, grädden och bären.

Och nej, den är inte krånglig att göra

Mycket kan du förbereda.
Lemon curden kan du veva ihop flera dagar i förväg, marängen kan du baka kvällen innan och sen är det bara att lägga ihop tårtan när gästerna är på ingång, bra va.
Så nu kan du slippa att fundera, här har du tårtan till första advent, och till alla andra härliga helger som väntar.

 

 

Recept på Julpavlova med jordgubbar citronkräm & vit choklad

JULPAVLOVA

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 18 voted )

INGREDIENSER

Ingredienser cirka 7-8 bitar
Maräng
4 äggvitor
25 g mandelspån
2 1/2 dl socker
Lemon curd
3 ägg
75 g rumsvarmt smör
Saft och skal av 2 citroner (gärna ekologiska)
1/2-3/4 dl Ica sötströ (beroende på hur syrlig/söt du vill ha den)
Garnering
Ca 6 dl vispgrädde
50 g vit choklad
Färska jordgubbar
Granatäpplekärnor

SÅ HÄR GÖR JAG

Lemon curd 
Tvätta citronerna noga.
Riv skalet och pressa ur saften ur citronerna

Häll citronsaft och skal i en kastrull
Vispa i sötning och ägg
Vispa hela tiden på svag värme tills krämen tjocknar
När krämen tjocknat ta bort kastrullen från spisen
Vispa ner smöret och vispa tills smöret smält helt
Låt krämen svalna
Låt stå kallt
Maräng
Sätt ugnen på 130 grader
Vispa äggvitor och tillsätt sockret  lite i taget.
Vispa tills smeten är hård
Blanda försiktigt ner mandelspån i smeten
Skeda ut marängsmeten på en en plåt med bakplåtspapper
Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter.
Vill du att Pavlovan ska vara lite seg i mitten, ta ut den och låt svalna i rumstemperatur
Vill du att Pavlovan ska vara frasig i marängen, låt den svalna i ugnen, gärna över natten
Garnering
Smält den vita chokladen
Ringla över den smälta chokladen över marängen
Vispa 3 dl grädde
Börja med att blanda lite vispgrädde i lemon curden och fortsätt ta i lite grädde i taget tills du fått en len och spritsbar kräm
Spritsa citronkrämen på Pavlovan
Skiva jordgubbarna och lägg dem över citronkrämen
Vispa ytterligare cirka 3 dl grädde och klicka ut över jordgubbarna och citronkrämen
Dekorera med granatäpplekärnor och jordgubbar
Avsluta med att sikta florsocker över hela härligheten
Förvara Pavlovan i kylen
NJUUUUUUT!

Notes

Jag gör alltid marängen kvällen innan och låter den stå och svalna i ugnen. Då blir marängen sådär riktigt frasig.
Föredrar du en mer seg maräng baka den samma dag och låt den inte stå och torka i ugnen.
Till citronkrämen vispar jag cirka 3 dl vispgrädde och blandar i lite grädde i taget, krämen får inte bli för lös, den ska gå att spritsa på marängen.
Receptet går enkelt att dubbla om du har bjudit in ett stort gäng.
Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny

 

 

 

 

Här vaknade vi 10 minusgrader och en frostig vit värld utanför våra fönster.
Vi och grannarna har fått upp alla adventsstjärnor och adventsljusstakar i sina fönster så det är så vackert när jag tittar ut.
Visst kickar julpirret in nu, hoppas bara att jag får hålla mig frisk, för gårdagen vill jag inte vara med om igen.
En värk from hell som knockade mig fullständigt.
Idag har jag lyckats äta lite frukost, men några stordåd är det inte prat om.
Typiskt när det äntligen är en helg med strålande sol.

Hoppas du mår bra och får en helt underbar dag!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

2 kommentarer

Malin 26 november, 2023 - 19:02

Ser helt fantastisk ut ????
Trevlig kväll och krya på dig. Kram Malin ❤️

Svar
Home2Tiny 30 november, 2023 - 15:29

Tack vännen du är för gullig. Kram och ha en mysig kväll. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »