Kan den skandinaviska svalheten kombineras med det mer färgstarka i inredningen?

av Home2Tiny

Inlägget innehåller reklamlänkar
Inredning är kanske inte det som stått högst upp på listan under sommaren

Och helt förståeligt, de få varma månaderna vi har här uppe i norr vill vi ju allra helst spendera utomhus, njuta av uteliv och ta vara på varje sekund av solens strålar och ljumna sommarkvällar.

Trots detta har jag ändå inte kunnat låta bli att pyssla inomhus då och då.
Den där lusten som egentligen började förra hösten med att ta in mer färg i vårt hem har expanderat och numera hittar man små färgklickar här och där i varje rum.

Och jag blir glad att omge mig med färger, de ger mig energi och kreativiteten ökar, men visst, det är samtidigt en utmaning, för det får absolut inte bli för rörigt så den positiva känslan går över till stress.

Jag är fortfarande en minimalist i mitt inredningstänk och älskar den skandinaviska svalheten, kan det verkligen kombineras med det mer färgstarka?

Absolut, för mig innebär det att stretcha tanken ytterligare, vidga vyerna i hemmet och hålla dörren öppen för den där lilla twisten som gör inredning så himla spännande.

Svenskt Tenn är en stor inspirationskälla när det kommer till färg och den gröna daggvasen är en sådan underbar färgklick här hemma.

En av de få nya detaljerna som har hittat hit hem i sommar är den gröna fotogenlampan från Karlskrona Lampfabrik, eller snarare beställde jag den i december och den kom nu i början på juli.
“Den som väntar på något gott”

Jag är inte så ängslig längre när jag flyttar runt saker och ting här hemma.
Att sätta ett gult fat under en grön vas hade varit helt otänkbart för mig bara för något år sedan, jag har verkligen blivit mer mer modig i min inredning idag.

Men för att jag inte ska gå helt bananas och behålla basen av funktionellt, minimalistiskt och cleant blandar jag upp det färgstarka med det mer nedtonade som snäckan och fotogenlampan i nickel ger.

Fotogenlampan i nickel hittar du hos Nordic Nest HÄR (reklamlänk)

Fotogenlampan i grönt finns i två storlekar hos Nordic Nest HÄR och HÄR (reklamlänk)

Sen står den HÄR lampan högt upp på önskelistan, finns även i silver HÄR

Svart tillsammans med gult är en riktig ögonhöjare och att min stora förälskelse är citroner just nu, lär du få se framöver.

Djärvt blandar jag också alla färger i blombuketter, finns ingen bättre humörhöjare.

Och återigen blandar jag med det mer stilrena och nedtonade som stringhyllan i sig är plus detaljer i vitt och beige på hyllorna.

Lyngbyvasen i svart hittar du hos Nordic Nest HÄR

Sen blev jag otroligt sugen på att klicka hem vasen i grönt HÄR

Skåpet som var ganska ordinärt innan, förändrade vi snabbt med några tapetbitar från Svenskt Tenn (hur vi gjorde hittar du HÄR) och visst blev det så mycket intressantare?

Och för att verkligen chocka mig själv tog jag in en pelargon, ville ha känslan av svensk sommar och det tycker jag pelargonen verkligen förmedlar.

Det har hänt lite mer saker här hemma, men det tar vi i ett annat inlägg plus att jag har en hel del tankar och idéer framöver i ämnet.

Har du frågor eller förslag på vad jag kan skriva angående inredning, skriv i kommentarerna eller maila mig home2tiny@gmail.com.

Ha en fin dag vänner!

Kramisar
T

2 kommentarer
47

LIKNANDE INLÄGG

2 kommentarer

Charlotte 9 augusti, 2022 - 20:27

Hej Tina:) det är en fröjd att läsa denna blogg som du har skapat med din ”C” du/ni skriver med sådan värme Och eftertanke som gör att man blir nyfiken på ännu ett nytt blogginslag 😉

Kram Challe 🥰

Svar
Home2Tiny 11 augusti, 2022 - 08:00

Du är för gullig vännen, så otroligt glad jag blir att du har hittat hit och uppskattar våra inlägg, det värmer. Stor kram till dig och ha en underbar dag. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.