Midsommartårtan 2020
Blev den här gudomligt goda tårtan med vit choklad och fläderblomsmousse på kladdkaksbotten.
Kände att jag ville göra något med fläder nu när den blommar och eftersom jag hade fläderblomssaft kvar i frysen från förra året så blev det perfekt.
Den här tårtan blir faktiskt bäst om du förbereder den dagen innan, vilket jag själv uppskattar enormt.
Om den är svår att baka?
Du känner väl mig?
Busenkel att baka med andra ord

Det här är en ganska mäktig tårta, så det behövs inga stora bitar.

Såklart att det ska serveras fullt med jordgubbar när det är midsommar


Börja med kladdkakan Vispa grädden fast tillsammans med flädersaften NJUUUUUUT!!!!!!!! Ha inte kladdkakan inne för länge i ugnen så den blir torr och tråkig.
Gillar du inte fläder, ta jordgubbssylt till exempel det blir också supergott.
Ingredients
Instructions
Häll i det smälta smöret och rör om
Hacka chokladen till tryffeln och lägg i en skål.
Hetta upp vispgrädde i en kastrull
Ta av från plattan precis när det börjar att koka.
Häll över chokladen.
Rör tills chokladen har smält
Rör ner smöret lite i taget och rör om väl så allt smör smälter.
Låt sedan tryffeln svalna i rumstemperatur
Häll i hela burken med Philadelphiaosten tillsammans med den kalla vita chokladtryffeln och vispa till en mousseliknande konsistens
Ta bort springformen från kladdkakan och diska (detta så att inte du får kakao på den vita moussen)
Sätt tillbaka formen på kladdkakan
Häll över moussen över kladdkakan och sätt in tårtan i kylen under några timmar, helst under natten
Precis innan servering dekorera tårtan med vispgrädde, jordgubbar och eventuellt några fläderblommorNotes


Kladdkakan ska vara sådär kladdig och ha bitar av choklad som ger ett härligt crunch

Nu ska jag ta tag i ett litet DIY-projekt som jag hoppas blir bra.
Ha en strålande fin dag vänner!
Kramisar
T

2 comments
Låter fantastiskt gott, men en liten fråga, vad är det för storlek på burken med Philadelphiaost?
Hej Jörgen. Tårtan är himmelsk god och den försvann i en rasande fart här hemma. Det är burken på 200 g som jag använder. Njut kvällen. Tina