Midsommartårta Vit choklad och flädermousse på kladdkakabotten

av Home2Tiny

Midsommartårtan 2020

Blev den här gudomligt goda tårtan med vit choklad och fläderblomsmousse på kladdkakabotten.

Kände att jag ville göra något med fläder nu när den blommar och eftersom jag hade fläderblomssaft kvar i frysen från förra året så blev det perfekt.

Den här tårtan blir faktiskt bäst om du förbereder den dagen innan, vilket jag själv uppskattar enormt.

Om den är svår att baka?

Du känner väl mig?
Busenkel att baka med andra ord

Det här är en ganska mäktig tårta, så det behövs inga stora bitar.

Såklart att det ska serveras fullt med jordgubbar när det är midsommar

TIPS

Ha inte kladdkakan inne för länge i ugnen så den blir torr och tråkig.

Gillar du inte fläder, ta jordgubbssylt till exempel det blir också supergott.

…………………………………………………………………………………………………………………..

VIT CHOKLAD OCH FLÄDERMOUSSE PÅ KLADDKAKABOTTEN
Ingredienser
Kladdkaka
200 g smält smör
4 dl socker
3 dl mjöl
8 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 ägg
50 grovhackad mörk choklad

Vit chokladtryffel
1 1/2 dl vispgrädde
150 g vit choklad
50 g rumstempererat smör

Vit choklad och flädermousse
4 dl grädde
1 burk (200 g) Philadelphiaost
1/2 dl fläderblomssaft (outspädd)
Vit chokladtryffel

Dekoration
Vispgrädde
Färska jordgubbar
Ev fläderblommor

Så här gör jag

Börja med kladdkakan

Sätt ugnen på 175 grader
Blanda socker, mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke
Häll i det smälta smöret och rör om
Tillsätt ett ägg i taget och rör om
Häll ner den grovhackade chokladen i smeten
Smöra en form och “bröa” med kakao
Häll smeten i formen
Grädda kakan i cirka 20-25 minuter, den ska vara kladdig
Låt kladdkakan svalna
Vit chokladtryffel
Hacka chokladen till tryffeln och lägg i en skål.
Hetta upp vispgrädde i en kastrull
Ta av från plattan precis när det börjar att koka.
Häll över chokladen.
Rör tills chokladen har smält
Rör ner smöret lite i taget och rör om väl så allt smör smälter.
Låt sedan tryffeln svalna i rumstemperatur
Vit choklad och flädermousse

Vispa grädden fast tillsammans med flädersaften
Häll i hela burken med Philadelphiaosten tillsammans med den kalla vita chokladtryffeln och vispa till en mousseliknande konsistens
Ta bort springformen från kladdkakan och diska (detta så att inte du får kakao på den vita moussen)
Sätt tillbaka formen på kladdkakan
Häll över moussen över kladdkakan och sätt in tårtan i kylen under några timmar, helst under natten
Precis innan servering dekorera tårtan med vispgrädde, jordgubbar och eventuellt några fläderblommor

NJUUUUUUT!!!!!!!!

……………………………………………………………………………………………………………………………………..

Kladdkakan ska vara sådär kladdig och ha bitar av choklad som ger ett härligt crunch

Nu ska jag ta tag i ett litet DIY-projekt som jag hoppas blir bra.

Ha en strålande fin dag vänner!

Kramisar
T

2 kommentarer
16

LIKNANDE INLÄGG

2 kommentarer

Jörgen 17 juni, 2020 - 16:06

Låter fantastiskt gott, men en liten fråga, vad är det för storlek på burken med Philadelphiaost?

Svar
Home2Tiny 17 juni, 2020 - 19:29

Hej Jörgen. Tårtan är himmelsk god och den försvann i en rasande fart här hemma. Det är burken på 200 g som jag använder. Njut kvällen. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.