Home BakverkRecept på en socker och glutenfri mandeltårta med chokladkräm

Recept på en socker och glutenfri mandeltårta med chokladkräm

by Home2Tiny
Recept på en socker och glutenfri mandeltårta med chokladkräm

Jag startar veckan med att tipsa om en hejdlöst god tårta

Okej, det är förmodligen inte det första man tänker på en måndag, att baka en tårta menar jag.
Men min tanke var att om du kanske planerar en bjudning till helgen så behöver du inte leta runt efter något recept på en dessert, utan här är den!

En gluten och sockerfri mandeltårta med chokladkräm.

Oftast när jag frågar Mr C vad han vill att jag ska baka så svarar han
-Den där tårtan som är så galet god med choklad och mandel.

Förutom att den är löjligt läcker i sina smaker är den hutlöst lätt att baka och dessutom går den att förbereda, sådant gillar vi eller hur?

 

 

Recept på en socker och glutenfri mandeltårta med chokladkräm

SOCKER OCH GLUTENFRI MANDELTÅRTA MED CHOKLADKRÄM

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.8/5
( 6 voted )

Ingredients

  • INGREDIENSER LITEN TÅRTA
  • Botten
  • 2 Äggvitor
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 1/2 msk vispgrädde
  • 2 tsk Ica Sötströ
  • Chokladkräm
  • 2 Äggulor
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk Ica Sötströ
  • 50 g hackad mörk choklad
  • 75 g smör
  • 25 g rostad flagad mandel

Instructions

Sätt ugnen på 175 grader
Vispa äggvitorna med Ica Sötströ till hårt skum
Blanda i mandelmjöl och vispgrädde i äggvitorna och rör om försiktigt men väl
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och smörj med smör
Bred ut två styck lika stora ringar av smeten
Grädda bottnarna i cirka 10-15 minuter
Ta ut och låt svalna

Sjud upp äggulor, vispgrädde och Ica Sötströ
Lägg ner den hackade mörka chokladen och rör om väl
Lägg ner smöret och rör om väl så att där inte finns några smörklumpar kvar i chokladkrämen
Låt chokladkrämen sjuda en liten stund (ej koka)
Ta kastrullen från plattan och häll upp chokladkrämen i en skål
Låt chokladkrämen svalna i rumstemperatur
Bred ut chokladkrämen mellan och ovanför mandelbottnarna
Garnera med rostad flagad mandel

Servera tårtbitarna med Frukt/bärspett och vispad grädde

NJUUUUT!

 

 

Att servera tårtan så här med vispad grädde och ett bär/fruktspett är alltid uppskattat.

Väldigt elegant också att sätta fram åt gästerna.

Sen är tårtan helt gluten och sockerfri vilket jag tror att många av dina gäster kan uppskatta.

Ha den bästa starten på veckan vänner!

Kramisar
T

You may also like

5 comments

Madde 27 januari, 2024 - 12:27

Kan man göra bottnarna en dag innan?

Reply
Home2Tiny 27 januari, 2024 - 16:07

Hej Madde. Det går alldeles utmärkt att göra bottnarna en dag innan. Kram och ha en mysig kväll. Tina

Reply
Inger 5 maj, 2024 - 09:18

Hej!
Mörk choklad – vilken ger bästa resultat. Är 70 % för mörk?

Reply
Home2Tiny 6 maj, 2024 - 08:58

Hej Inger. 70% choklad blir perfekt. Kram och ha den bästa dagen. Tina

Reply
CLAUDINE 28 juli, 2025 - 10:36

Bonjour Chère DAME.
Pouvez-vous me dire comment traduire en FRANCAIS vos si succulentes recettes de PÂTISSERIES sans sucre et sans gluten ?
Avec mes remerciements.
J’ aimf beaucoum vos vidéos.
Vôtre MAISON et vôtre JARDIN sont superbes .
A très bientôt
CLAUDINE….. 79 ans ! 💝🌸🌳🌾🦜🌿💐🎄🌷🥀🪻💝💝🕊🕊🙋‍♀️

Reply

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Translate »