Home BakverkRecept på Glassbakelse med Dajm och salt kolasås

Recept på Glassbakelse med Dajm och salt kolasås

by Home2Tiny
Recept på Glassbakelse med Dajm och salt kolasås

Äntligen

Här kommer receptet på de gudagoda glassbakelserna jag gjorde när jag hade tjejerna på middag.

Alltså de är så galet enkla att göra och förutom att de är himmelskt goda så är de verkligen dekorativa att servera.

Glassen som egentligen bara är två ingredienser kan du smaksätta som du vill, i det här fallet använde jag Dajm och salt kolasås.

Dekorationen tog jag vad som fanns i trädgården och i kylen, lite sådär säsongsbetonad och japp vi har egenodlade Physalis i trädgården, kan ha glömt att visa er det.

Jag använde silikonformar som jag tycker är perfekta till den här typen av dessert.

Vad som är väldigt smidigt med den här efterrätten är att du kan förbereda den någon dag före.

Men ska vi kika på receptet.

Jag gjorde en hel sats till sex formar vilket innebär att det blir en hel del glass över.
Den hällde jag upp i en annan burk och ställde i frysen.
Vill du kan du halvera receptet.

Jag gjorde det enkelt för mig och köpte salt kolasås

……………………

 

 

Recept på Glassbakelse med Dajm och salt kolasås

GLASSBAKELSE MED DAJM OCH SALT KOLASÅS

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

  • Ingredienser för sex formar + en burk
  • Cirka 150 g choklad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g Dajm
  • Salt kolasås

Instructions

  • Smält chokladen i mikron eller över ett vattenbad
  • Pensla formarna med ett lager choklad
  • Sätt in formarna i frysen så att chokladen stelnar
  • Ta ut formarna och pensla ytterligare ett lager av choklad
  • Sätt in formarna i frysen
  • Hacka Dajmen
  • Vispa upp grädden fluffigt
  • Häll i den kondenserade mjölken, Dajmhacket och vaniljsocker
  • Rör om väl
  • Ta ut formarna och häll i smeten upp till ungefär hälften
  • Sätt in i frysen någon timme
  • Ta ut formarna
  • Ringla över salt kolasås
  • Häll över smeten så det täcker hela formen
  • Sätt in i frysen
  • Ta ut bakelserna ur formarna och servera med färska bär

NJUUUUUUUT!

 

 

 

Alltså detta är så, så gott

Nu jobb innan det blir en storhandling inför helgen.

Ha en underbar dag vänner!

Kramisar
T

You may also like

13 comments

Sabelhagens olivlund-Maria 21 oktober, 2021 - 08:02

Tack för receptet, ser supergott ut. Och fikon, så himla gott.
Ha en fin dag
Kram Maria

Reply
Marie Lönnblom 21 oktober, 2021 - 08:51

Tack för receptet❤️låter så gott😊

Reply
Home2Tiny 21 oktober, 2021 - 11:46

Syndigt gott och så busenkelt att göra. Kram och ha en härlig dag. Tina

Reply
Home2Tiny 21 oktober, 2021 - 11:46

Syndigt gott och så enkelt att göra. Kram vännen och ha en härlig dag. Tina

Reply
Pia - Kakaobönan 21 oktober, 2021 - 08:37

Wow! Ser ju ut som dessertmästarna varit i farten. Måste jag testa asap. Tack snälla för att du tipsar och delar med dig <3
Kram Pia

Reply
Home2Tiny 21 oktober, 2021 - 11:46

Du är för gullig vännen. Blir så glad om jag kan inspirera och mina tips uppskattas. Stor kram. Tina

Reply
Razzy 21 oktober, 2021 - 10:29

Åh gud så gott det såg ut, det där lär Herr J här hemma giilla så detta måste jag testa: Kramar Eva

Reply
Home2Tiny 21 oktober, 2021 - 11:49

Kan säga att Mr C och killarna älskar det här. Säger bara slurp så är de borta. Stor kram vännen och ha en mysig dag. Tina

Reply
Chattis 21 oktober, 2021 - 14:27

Men så smarrigt, det måste jag prova😊

Reply
Home2Tiny 24 oktober, 2021 - 09:44

Syndigt gott och så enkelt att göra. Kram och ha en härlig dag. Tina

Reply
Chattis 21 oktober, 2021 - 14:28

Men så smarrigt, bra tips , ska absolut prova den

Reply
Tina ME 22 oktober, 2021 - 16:23

Tusen tack för tips Tina! Det där måste jag testa vid tillfälle. Hoppas att allt är bra med er och att ni har en fin höst! Massor av kramar //Tina

Reply
Home2Tiny 24 oktober, 2021 - 09:45

Den här glassen är syndigt god och så enkel att göra. Vi mår bra och hoppas att ni också gör det. Stor kram och ha en underbar dag vännen. TIna

Reply

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Translate »