Home BakverkRecept på Havregryns och jordnötsrutor med choklad – socker och glutenfria

Recept på Havregryns och jordnötsrutor med choklad – socker och glutenfria

by Home2Tiny
Recept på Havregryns och jordnötsrutor med choklad - socker och glutenfria

En fika i skuggan är alltid rätt

Det där tre-kaffet med en godsak till är högst välkommet varje dag,
Redan vid två-tiden brukar jag börja att snegla på klockan och framför allt när jag vet att det väntar sådana här havregryn och jordnötskakor med choklad i kylen.

De är grymt goda och perfekta att ha i kylen eller i frysen för oväntade fikagäster.

Ja hos oss hinner de aldrig till frysen och alla oväntade gäster blir utan, för de försvinner i princip lika fort som jag bakar dem.

Men jag brukar gömma undan ett gäng till mig och Mr C, så vi har några till kaffet ett par dagar, he, he.

Hur som haver.

I vanlig ordning när jag har ett hitte-på-recept är det plättlätt att baka och till de här behövs heller ingen ugn.

Sommarfika under björken, det är grejer det.

Välkomna att ta en bit eller två.

Kaffe såklart och till de här tar jag gärna svart.

Recept på Havregryns och jordnötsrutor med choklad - socker och glutenfria

HAVREGRYNS OCH JORDNÖTSKAKOR MED CHOKLAD

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • Ingredienser cirka 15 st
  • 150 g smör
  • 3/4 dl Ica sötströ
  • 4 dl glutenfri havregryn
  • 2 dl salta jordnötter
  • 150 g mörk choklad
  • 2 dl jordnötssmör
  • 10 färska urkärnade dadlar

Instructions

Smält smöret tillsammans med Ica sötströ i en kastrull
Mixa jordnötterna till ett grövre mjöl
Häll i havregryn och jordnötsmjölet i smörblandningen och låt småkoka i några minuter
Grovhacka chokladen
Lägg chokladen tillsammans med jordnötssmöret i en skål
Smält de i mikron, kör i cirka 30 s åt gången och rör om tills det smält helt
Mixa dadlarna till en kolaliknande konsistens
Lägg ett bakplåtspapper i en rektangulär form
Häll hälften av havregrynssmeten i formen och bred ut den
Blanda dadelsmeten i chokladblandningen (den stelna något)
Bred ut nästan allt över havregrynen (spara lite till att bre ut överst på kakan)
Bre ut resten av havregrynen jämt över chokladen
Bre ut det sista av chokladsmeten

Ställ in kakan i kylen minst 3-4 timmar, gärna över natten
Skär kakan i rutor

Förvaras i kylen eller i frysen

Serveras gärna till en rykande het kopp kaffe

NJUUUUUT!!!!!

En av mina favoritkakor

Hoppas solen strålar på dig vännen och att du får en härlig dag!

Kramisar
T

You may also like

2 comments

Carina 3 juni, 2020 - 10:47

Åh vad jag önskar att jag kan få tillbaka längtan efter tre-kaffet. Allra helst när jag ser dina bilder!
De där kakorna lät spännande. Ska testa även om mannen inte äter kakor mm, ena sonen allergisk mot nötter ( Haha men han bor ju inte hemma sedan många år )
Ha en toppenonsdag!

Reply
Home2Tiny 8 juni, 2020 - 08:01

Men du är väl för gullig Carina, tusen tack. Här är det alltid tre-kaffe, så när du känner dig sugen är du varmt välkommen. Kram och ha en härlig dag. Tina

Reply

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Translate »