Gillar du paj?
Det gör jag, tycker det är ett suveränt sätt att ta vara på alla möjliga left-overs i kylen.
Man tager vad man haver och det blir ändå alltid gott liksom.
Ett perfekt sätt att starta veckan på, du rensar bort helgens godsaker och blandar ihop dem till en endaste maträtt, kan knappast bli bättre.
Själv hade jag en bit ädelost kvar från helgens ostbricka, där låg en bukett broccoli som började se något vissen ut. Dessutom några oliver som skvalpade runt på burkens botten och en skalk parmesan.
Tillsammans med några valnötter, lite hetta i form av sambal oelek och en äggstanning blev det en riktig mumsig paj.
Pajskalet som alltid funkar
Pajskalet gör jag alltid detsamma oavsett vilken matpaj jag lagar.
Eftersom den är helt mjölfri är den perfekt för dig som äter lågkolhydratkost eller inte tål gluten.
Men även om du inte tillhör den skaran tycker jag du ska testa den, för den är verkligen god.
Dessutom kan det ju vara kul att prova hur mjölfri mat smakar, eller hur?
Så om du vill ha en veg-dag i veckan är den här pajen finemang.
Och om du inte gillar ädelost, byt ut den mot brie till exempel, men då hade jag nog ökat kryddningen något för att få lite mer smak.Japp, en paj kan man variera i det oändliga, det är egentligen bara det som finns i kylskåpet som sätter gränserna.
Ha en förträfflig onsdag vänner!
Kramisar
T