Home BakverkRecpet på Citroncheesecake

Recpet på Citroncheesecake

by Home2Tiny
Recpet på Citroncheesecake lchf
En härlig höstdag här på västkusten
Och jag tror minsann att det innebär höststädning i trädgården.
Måste få in utemöblerna, plantera om i utekrukorna och ta in de sista av mina “medelhavsväxter”
Och såklart innebär ett sådant slit en gofika i solen.
Vilken tur att jag då har den här godingen i kylen, halleda så sagolikt god den här cheese-caken är.
Som ni vet är jag en sucker för citron i både bakverk och mat och just i den här cheese-caken gör den syrliga citronsmaken sig alldeles extra bra.
Och vet ni vad, inte en gnutta mjöl eller socker så långt ögat kan nå.
Så ut i köket nu och veva ihop den här godsaken, du gör det på knappt 5 röda och kan njuta av himmelsk kaka till 15-kaffet.
Recpet på Citroncheesecake lchf

CITRONCHEESE-CAKE LCHF

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • Ingredienser
  • Mandelbotten
  • 100 g smält smör
  • 2 - 2 1/2 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 1 tsk vaniljpulver
  • Fyllning
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1/2 dl Ica sötströ
  • Rivet skal från 1 citron (ekologisk)
  • 250 g Ricottaost
  • 2 1/2 dl gräddfil
  • 3 dl crème fraiche
  • 3 ägg
  • Blåbär till garnering

Instructions

Sätt ugnen på 200 g
Smält smöret, blanda ner vaniljpulver och mandel och kokosmjöl. Skulle smeten kännas för lös blanda ner lite mer mandelmjöl.
Tryck ut smeten i en pajform med löstagbar kant.
Sätt in pajformen i ca 5 minuter
Blanda vaniljpulver, Ica sötströ och citronskal i en bunke.
Tillsätt Ricottaost, gräddfil och crème fraiche och ägg. Rör till en jämn smet
Häll smeten i det förgräddade pajskalet.
Grädda i nedre delen av  ugnen i ca 40 minuter. Håll koll så att den inte bränns, lägg då på aluminiumfolie.
Låt kakan svalna och låt den gärna stå i kylen över natten.
Garnera med bär eller frukt
Serveras som den är eller med en klick lättvispad grädde
NJUUUUUUT!

Notes

Pass upp så du inte bränner cheese-caken, jag höll inte riktigt koll....som ni ser....men lite bränt går ju att pilla bort. Smeten till pajbottnen räcker till en botten så den täcker inte kanterna . Cheesecaken går utmärkt att göra dagen innan, blir nästan bara bättre av att stå och "mogna" i kylen. Jag tycker den här cheese-caken är suverän att göra när jag har lite "slattar" av crème fraiche, gräddfil, kesella eller Philadelphiaost hemma. Med andra ord kan du byta ut ingredienserna i själva fyllningen till det du har hemma men se till att måtten stämmer.

Nämen en kopp kaffe till innan jag går ut i trädgården då..
Ha en strålande dag vänner!
Kramisar
T

You may also like

4 comments

Mamma C 30 september, 2017 - 07:50

Ha en bra lördag i trädgården och tack för receptet.
Kram Mamma C

Reply
Ninnie 30 september, 2017 - 09:36

MMM, så gott det ser ut! Måste testas, älskar citron!

Reply
Flower of Fame 1 oktober, 2017 - 06:39

Vackra bilder på en god kaka. Hoppas du får fint höststädat. Kram Pernilla

Reply
Hanna 1 oktober, 2017 - 08:08

Åh så god den låter!

Reply

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Translate »