1,3K
En härlig höstdag här på västkusten
Och jag tror minsann att det innebär höststädning i trädgården.
Måste få in utemöblerna, plantera om i utekrukorna och ta in de sista av mina “medelhavsväxter”
Och såklart innebär ett sådant slit en gofika i solen.
Vilken tur att jag då har den här godingen i kylen, halleda så sagolikt god den här cheese-caken är.
Som ni vet är jag en sucker för citron i både bakverk och mat och just i den här cheese-caken gör den syrliga citronsmaken sig alldeles extra bra.
Och vet ni vad, inte en gnutta mjöl eller socker så långt ögat kan nå.
Så ut i köket nu och veva ihop den här godsaken, du gör det på knappt 5 röda och kan njuta av himmelsk kaka till 15-kaffet.
Ingredients
- Ingredienser
- Mandelbotten
- 100 g smält smör
- 2 - 2 1/2 dl mandelmjöl
- 1/2 dl kokosmjöl
- 1 tsk vaniljpulver
- Fyllning
- 1 tsk vaniljpulver
- 1/2 dl Ica sötströ
- Rivet skal från 1 citron (ekologisk)
- 250 g Ricottaost
- 2 1/2 dl gräddfil
- 3 dl crème fraiche
- 3 ägg
- Blåbär till garnering
Instructions
Sätt ugnen på 200 g
Smält smöret, blanda ner vaniljpulver och mandel och kokosmjöl. Skulle smeten kännas för lös blanda ner lite mer mandelmjöl.
Tryck ut smeten i en pajform med löstagbar kant.
Sätt in pajformen i ca 5 minuter
Blanda vaniljpulver, Ica sötströ och citronskal i en bunke.
Tillsätt Ricottaost, gräddfil och crème fraiche och ägg. Rör till en jämn smet
Häll smeten i det förgräddade pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Håll koll så att den inte bränns, lägg då på aluminiumfolie.
Låt kakan svalna och låt den gärna stå i kylen över natten.
Garnera med bär eller frukt
Serveras som den är eller med en klick lättvispad grädde
NJUUUUUUT!
Notes
Pass upp så du inte bränner cheese-caken, jag höll inte riktigt koll....som ni ser....men lite bränt går ju att pilla bort. Smeten till pajbottnen räcker till en botten så den täcker inte kanterna . Cheesecaken går utmärkt att göra dagen innan, blir nästan bara bättre av att stå och "mogna" i kylen. Jag tycker den här cheese-caken är suverän att göra när jag har lite "slattar" av crème fraiche, gräddfil, kesella eller Philadelphiaost hemma. Med andra ord kan du byta ut ingredienserna i själva fyllningen till det du har hemma men se till att måtten stämmer.
Nämen en kopp kaffe till innan jag går ut i trädgården då..
Ha en strålande dag vänner!
Kramisar
T






4 comments
Ha en bra lördag i trädgården och tack för receptet.
Kram Mamma C
MMM, så gott det ser ut! Måste testas, älskar citron!
Vackra bilder på en god kaka. Hoppas du får fint höststädat. Kram Pernilla
Åh så god den låter!