Recpet på Citroncheesecake

av Home2Tiny
Recpet på Citroncheesecake lchf
En härlig höstdag här på västkusten
Och jag tror minsann att det innebär höststädning i trädgården.
Måste få in utemöblerna, plantera om i utekrukorna och ta in de sista av mina “medelhavsväxter”
Och såklart innebär ett sådant slit en gofika i solen.
Vilken tur att jag då har den här godingen i kylen, halleda så sagolikt god den här cheese-caken är.
Som ni vet är jag en sucker för citron i både bakverk och mat och just i den här cheese-caken gör den syrliga citronsmaken sig alldeles extra bra.
Och vet ni vad, inte en gnutta mjöl eller socker så långt ögat kan nå.
Så ut i köket nu och veva ihop den här godsaken, du gör det på knappt 5 röda och kan njuta av himmelsk kaka till 15-kaffet.
Recpet på Citroncheesecake lchf

CITRONCHEESE-CAKE LCHF

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

Ingredienser
Mandelbotten
100 g smält smör
2 - 2 1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosmjöl
1 tsk vaniljpulver
Fyllning
1 tsk vaniljpulver
1/2 dl Ica sötströ
Rivet skal från 1 citron (ekologisk)
250 g Ricottaost
2 1/2 dl gräddfil
3 dl crème fraiche
3 ägg
Blåbär till garnering

SÅ HÄR GÖR JAG

Sätt ugnen på 200 g
Smält smöret, blanda ner vaniljpulver och mandel och kokosmjöl. Skulle smeten kännas för lös blanda ner lite mer mandelmjöl.
Tryck ut smeten i en pajform med löstagbar kant.
Sätt in pajformen i ca 5 minuter
Blanda vaniljpulver, Ica sötströ och citronskal i en bunke.
Tillsätt Ricottaost, gräddfil och crème fraiche och ägg. Rör till en jämn smet
Häll smeten i det förgräddade pajskalet.
Grädda i nedre delen av  ugnen i ca 40 minuter. Håll koll så att den inte bränns, lägg då på aluminiumfolie.
Låt kakan svalna och låt den gärna stå i kylen över natten.
Garnera med bär eller frukt
Serveras som den är eller med en klick lättvispad grädde
NJUUUUUUT!

Notes

Pass upp så du inte bränner cheese-caken, jag höll inte riktigt koll....som ni ser....men lite bränt går ju att pilla bort.
Smeten till pajbottnen räcker till en botten så den täcker inte kanterna .
Cheesecaken går utmärkt att göra dagen innan, blir nästan bara bättre av att stå och "mogna" i kylen.
Jag tycker den här cheese-caken är suverän att göra när jag har lite "slattar" av crème fraiche, gräddfil, kesella eller Philadelphiaost hemma. Med andra ord kan du byta ut ingredienserna i själva fyllningen till det du har hemma men se till att måtten stämmer.

Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny
Nämen en kopp kaffe till innan jag går ut i trädgården då..
Ha en strålande dag vänner!
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

4 kommentarer

Mamma C 30 september, 2017 - 07:50

Ha en bra lördag i trädgården och tack för receptet.
Kram Mamma C

Svar
Ninnie 30 september, 2017 - 09:36

MMM, så gott det ser ut! Måste testas, älskar citron!

Svar
Flower of Fame 1 oktober, 2017 - 06:39

Vackra bilder på en god kaka. Hoppas du får fint höststädat. Kram Pernilla

Svar
Hanna 1 oktober, 2017 - 08:08

Åh så god den låter!

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »