1,2K
Smakmagi av julens guld
Hur många saffransbiskvier kan man smälla i sig på en dag???
En faslig massa kan jag tala om, nästan så att det typ sprutar ur öronen.
LCHF eller ej så är det såklart inte det bästa för maggen men vad gör man när det är smakmagi som uppstår av julens krydda No. 1, julens guld.. saffran.
LCHF eller ej så är det såklart inte det bästa för maggen men vad gör man när det är smakmagi som uppstår av julens krydda No. 1, julens guld.. saffran.
Jag hade ett litet uppdrag att utföra och det var att försöka “översätta” vinnaren av God Jul vimpeln, Monicas favoritjulkaka, saffransbiskvier till en LCHF-vänlig variant och jag tror minsann att jag lyckades.
Jag hoppas att Monica och ni andra som bakar de här biskvierna ska tycka om dem lika mycket som jag gör.
Det kan ju till och med bli din nya favoritjulkaka..

Ingredients
- Ingredienser ca 10 st
- Biskvibotten
- 2 dl mandelmjöl
- 1 1/2 msk vispgrädde
- 1 msk Ica sötströ
- 2 äggvitor
- Smörkräm
- 100 g mjukt rumsvarmt smör
- 1-2 tsk sötströ (eller annan sötning)
- 1/2 tsk vaniljextrakt (kan uteslutas)
- 1/2-1 påse saffran (beroende på hur mycket saffranssmak du vill ha)
- 100 g mörk choklad
Instructions
Så här gör jag
Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper
Vispa lätt upp äggvitorna
Blanda ner de andra ingredienserna i äggvitorna
Rör försiktigt men se till att allt har blandat sig väl
Klicka ut 10 st rundlar
Grädda i ugnen i ca 10 minuter
Låt svalna på galler
Vispa ihop alla ingredienser till smörkrämen med elvisp
Stryk på smörkrämen lite toppigt på biskvibottnarna
Ställ biskvierna i kylen så att smörkrämen stelna något
Smält chokladen i mikron eller över vattenbad.
Doppa biskvierna i chokladen
Ställ svalt så att chokladen stelnar
NJUUUUUT!
Notes
Bra att veta är att lchf-biskvibottnarna blir inte lika "sega" som "vanliga" biskvibottnar.
När jag ska doppa biskvierna i choklad använder jag en gaffel som jag sticker i biskvibottens undersida och kan på så sätt doppa biskvierna utan att kladda.
Hur mycket sötning och saffran det ska vara i smörkrämen bestämmer du, börja med en mindre mängd och smaka av, några vill ha mer saffranssmak, andra mindre.


Nu förmiddagskaffe med en av de sista saffransbiskvierna, bäst att passa på innan någon annan hinner före..
Ha en härlig start på veckan vänner!
Kramisar
T

11 comments
Tina..du är underbar med alla dina goda recept, och dessa måste jag testa då jag älskar saffran 🙂 ljuvliga bilder som alltid hos dig 🙂 fin måndag kram <3
Tack Tina, nu är det bara att baka. De ser ljuvligt goda ut. Underbart med en LCHF-julkaka som favorit.
Kram
Men så fina bilder Tina!!!
Sv: haha, skönt att höra, känns inte lika ensamt så ^^ Dock tror jag att dessa skall vara ganska så lättskötta, men vem vet, kanske lyckas ta kol på även denna =O
Kramar Louise
Du är så duktig på att bara svänga ihop något gott recept.
Kram mamma c
Åhh så gott. Sätt på kaffet, jag kommer över och fikar Ha Ha! Kraaam Pia
Det lät ju rätt lätt! Kanske jag ska prova till jul.
Kram Kia
Tack för receptet. Det måste testas tänker jag 🙂
Ha en fin vecka!
Kram Katarina
Men så gott. Mums. Kram Anette
Men så gott. Mums. Kram Anette
Kan man gå upp i vikt av att läsa en blogg? Din blogg alltså? Du visar så himla goa grejer hela tiden. Och jag är helt analfabet på att baka. Grrrr…..Kram Mia
http://happyvardag.se/2016/12/05/det-ar-hemskt-dumt/
Vad goda de ser ut, så duktig du är på att baka och dessutom skapa egna recept. Och alltid lika snyggt hos er! Kram Suss