Recept på Saffransbiskvier LCHF

av Home2Tiny
Recept på Saffransbiskvier LCHF

Smakmagi av julens guld

Hur många saffransbiskvier kan man smälla i sig på en dag???
En faslig massa kan jag tala om, nästan så att det typ sprutar ur öronen.
LCHF eller ej så är det såklart inte det bästa för maggen men vad gör man när det är smakmagi som uppstår av julens krydda No. 1, julens guld.. saffran.
Jag hade ett litet uppdrag att utföra och det var att försöka “översätta” vinnaren av God Jul vimpeln, Monicas favoritjulkaka,  saffransbiskvier till en LCHF-vänlig variant och jag tror minsann att jag lyckades.

Jag hoppas att Monica och ni andra som bakar de här biskvierna ska tycka om dem lika mycket som jag gör.
Det kan ju till och med bli din nya favoritjulkaka..

Recept på Saffransbiskvier LCHF

Saffransbiskvier LCHF

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

Ingredienser ca 10 st
Biskvibotten
2 dl mandelmjöl
1 1/2 msk vispgrädde
1 msk Ica sötströ
2 äggvitor 
Smörkräm
100 g mjukt rumsvarmt smör
1-2 tsk sötströ (eller annan sötning)
1/2 tsk vaniljextrakt (kan uteslutas)
1/2-1 påse saffran (beroende på hur mycket saffranssmak du vill ha)
100 g mörk choklad

SÅ HÄR GÖR JAG

Så här gör jag

Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper

Vispa lätt upp äggvitorna
Blanda ner de andra ingredienserna i äggvitorna
Rör försiktigt men se till att allt har blandat sig väl
Klicka ut 10 st rundlar
Grädda i ugnen i ca 10 minuter
Låt svalna på galler
Vispa ihop alla ingredienser till smörkrämen med elvisp
Stryk på smörkrämen lite toppigt  på biskvibottnarna
Ställ biskvierna i kylen så att smörkrämen stelna något
Smält chokladen i mikron eller över vattenbad.
Doppa biskvierna i chokladen
Ställ svalt så att chokladen stelnar
NJUUUUUT!

Notes

Bra att veta är att lchf-biskvibottnarna blir inte lika "sega" som "vanliga" biskvibottnar.
När jag ska doppa biskvierna i choklad använder jag en gaffel som jag sticker i biskvibottens undersida och kan på så sätt doppa biskvierna utan att kladda.
Hur mycket sötning och saffran det ska vara i smörkrämen bestämmer du, börja med en mindre mängd och smaka av, några vill ha mer saffranssmak, andra mindre.
Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny

 
Nu förmiddagskaffe med en av de sista saffransbiskvierna, bäst att passa på innan någon annan hinner före..
Ha en härlig start på veckan vänner!
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

11 kommentarer

Eva`s 5 december, 2016 - 08:35

Tina..du är underbar med alla dina goda recept, och dessa måste jag testa då jag älskar saffran 🙂 ljuvliga bilder som alltid hos dig 🙂 fin måndag kram <3

Svar
Monika 5 december, 2016 - 09:08

Tack Tina, nu är det bara att baka. De ser ljuvligt goda ut. Underbart med en LCHF-julkaka som favorit.
Kram

Svar
LIVSGLITTER 5 december, 2016 - 10:09

Men så fina bilder Tina!!!

Sv: haha, skönt att höra, känns inte lika ensamt så ^^ Dock tror jag att dessa skall vara ganska så lättskötta, men vem vet, kanske lyckas ta kol på även denna =O

Kramar Louise

Svar
Mamma C 5 december, 2016 - 13:01

Du är så duktig på att bara svänga ihop något gott recept.
Kram mamma c

Svar
Hem ljuva hem 5 december, 2016 - 13:46

Åhh så gott. Sätt på kaffet, jag kommer över och fikar Ha Ha! Kraaam Pia

Svar
Kia 5 december, 2016 - 14:05

Det lät ju rätt lätt! Kanske jag ska prova till jul.
Kram Kia

Svar
kaatariina 5 december, 2016 - 15:04

Tack för receptet. Det måste testas tänker jag 🙂
Ha en fin vecka!
Kram Katarina

Svar
anettan 5 december, 2016 - 19:03

Men så gott. Mums. Kram Anette

Svar
anettan 5 december, 2016 - 19:09

Men så gott. Mums. Kram Anette

Svar
Anonym 5 december, 2016 - 20:02

Kan man gå upp i vikt av att läsa en blogg? Din blogg alltså? Du visar så himla goa grejer hela tiden. Och jag är helt analfabet på att baka. Grrrr…..Kram Mia
http://happyvardag.se/2016/12/05/det-ar-hemskt-dumt/

Svar
Hemma på Sjuan 5 december, 2016 - 20:05

Vad goda de ser ut, så duktig du är på att baka och dessutom skapa egna recept. Och alltid lika snyggt hos er! Kram Suss

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »