1,4K

Det blir en lugn dag eftersom jag fortfarande “betalar” tillbaka på helgens roligheter, men något gott i köket ska jag nog orka fixa till.
Ny vecka och visst känns det i luften att vi är på väg mot hösten.
Inte mig emot, jag är verkligen en höstmänniska, älskar den årstiden, mycket på grund av att min kropp mår som allra bäst då och det känns eftersom jag får så mycket mer energi då. Såklart tillbringar jag en hel del tid i köket under de här månaderna, bakar och lagar mat, inte så konstigt kanske, för det finns nästan inget mysigare än att tända massor av ljus, sätta på en panna kaffe och njuta av en smarrig kaka när mörkret faller utanför fönstret, myspys på högsta nivå liksom.
Och bakade gjorde jag även igår, var bara tvungen att veva ihop de här godsakerna bästa H bjöd på i lördags.
Brownies med nötter och flingsalt lchf, jisses så farligt goda, mycket chokladsmak och nötterna tillför en härlig crunch, en ny favorit här hemma.
Och bakade gjorde jag även igår, var bara tvungen att veva ihop de här godsakerna bästa H bjöd på i lördags.
Brownies med nötter och flingsalt lchf, jisses så farligt goda, mycket chokladsmak och nötterna tillför en härlig crunch, en ny favorit här hemma.

Ingredients
- Ingredienser ca 10 st
- 100 g smör
- 100 g mörk choklad
- 2 ägg
- 1 msk honung
- 2 tsk Ica sötströ
- 1 tsk vaniljextrakt
- 1 dl blandade nötter (jag tog pekannötter och valnötter)
- Chokladglasyr
- 50 g mörk choklad
- 1/2 dl vispgrädde
- Garnering
- Flingsalt
- 1/2 dl blandade nötter
Instructions
Sätt ugnen på 200 grader
Lägg ett bakplåtspapper i en mindre ugnsfast form
Smält smör och choklad på låg värme i en tjockbottnad kastrull. Rör om under tiden och rör ner vaniljextraktet. Låt svalna något
Vispa ihop ägg, honung och Ica sötströ
Vänd ner chokladsmeten i äggsmeten
Hacka nötterna grovt och vänd ner dem i smeten.
Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen i ca 7-10 minuter. Kakan ska vara lös i mitten.
Ta ut kakan och låt den svalna i formen
Hacka chokladen till glasyren och lägg den i en skål
Koka upp vispgrädden och häll den över chokladen. Rör om till chokladen smält helt.
Glasera kakan och strö över lite flingsalt och nötter. Ställ in kakan i kylen någon timme.
Skär kakan i bitar
Skär kakan i bitar
Serveras eventuellt med lättvispad grädde
NJUUUUUUT!
Notes
I vanlig ordning ändrade jag om lite i receptet, jag strösslade lite flingsalt över eftersom jag är barnsligt förtjust i kombon sött och salt, är du inte det, skippa saltet och ös på lite riven choklad istället. Jag hackade ner valnötter och pekannötter, men det går såklart bra med vilka nötter som helst.



Det blir en lugn dag eftersom jag fortfarande “betalar” tillbaka på helgens roligheter, men något gott i köket ska jag nog orka fixa till.
Ha den bästa starten på veckan vänner!
Kramisar
T
T

9 comments
Du borde ha en bakblogg! Allt ser så gott ut och fina bilder på det du gör! Eller öppna café kanske….
Ha en toppen vecka!
Kram Kia
Håller med =) En bakblogg!
Åh det där måste jag baka. Det låter ljuvligt gott.
Gud så gott det ser ut. Måste bara testas.
Kram mamma c
Gud så gott det ser ut. Måste bara testas.
Kram mamma c
Smarrigt!
Kram Helén
Oj så gott! Kraaam Pia
Sååå mummsigt & lyxigt hihi
Fantastiskt bra gjort inlägg/Kram
Så gott!!! Har kickat igång LCHF jag med…