Men nu alltså
Har jag bakat den absolut godaste pajen ever, blåbärspaj med inbakad vaniljsås.
På riktigt håll-käften-god och jag lovar den var slut på två röda här hemma.
Och det var på snöret att jag fullständigt struntade i mina socker och glutenproblem.
För vem vill inte njuta av en krispig paj där en len vaniljkräm döljer sig bland de uppfriskande bären, oemotståndligt är ordet jag tänker på.
Just nu känns det som jag aldrig kommer baka någon annan paj, för det här måste vara livets paj vänner.



Sätt ugnen på 175 grader Gör vaniljsåsen. Häll vaniljsåsen över pajdegen i pajformen Servera pajen ljummen eller kylskåpskall och eventuellt med lättvispad grädde. NJUUUUUT!! Vaniljsåsen gör du själv enkelt, men när inte tid och lust finns går det precis lika bra med köpt.
Jag använde blåbär, men såklart går det precis lika bra med andra bär.
Pajen går att äta ljummen som kall, mina killar föredrar den kall, så jag låter den alltid kallna ett par timmar i kylskåpet, då stelnar vaniljsåsen en smula såklart.
Ingredients
Instructions
Mixa alla ingredienser utom havregrynen i en matberedare eller i en kitchen aid
Tryck ut 2/3 av pajdegen i en pajform
Koka upp mjölken med en delad och urskrapad vaniljstång
Lyft ur stången efter uppkoket
Vispa socker, äggulor och majsstärkelse vitt och pösigt.
Slå över den heta mjölken under vispning
Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp under kraftig vispning.
Häll över vaniljsåsen i en kall skål när den tjocknat ordentligt
Rör ner smöret i den varma såsen under vispning
Fortsätt vispa till såsen är helt slät och det inte finns några smörklumpar kvar.
Låt den svalna något
Strössla över blåbären över vaniljsåsen
Blanda resterande pajdeg med havregrynen och smula över blåbären
Baka pajen mitt i ugnen i cirka 30 minuter och har fått fin färg.Notes

Syndigt gott med den där vaniljsåsen som gömmer sig som en överraskning inne i pajen.

Denna måste du bara baka, lovar du kommer inte att bli besviken.
Tror jag minsann får baka en till idag.
Ha en toppendag vänner!
Kramisar
T

16 comments
Så gott det låter.
Finns inga måsten sägs det…
Så säger istället, hoppas jag testar den
Lät enkelt o gott.
Önskar dig en härlig dag.
Kram
Ingrid
Ja men hoppas att du testar den Ingrid och tycker om den lika mycket som mina killar, då blir jag glad. Stor kram till dig och ha en härlig dag. Tina
Låter fantastiskt gott. Men äter inte heller gluten. Du som är så duktig på att experimentera 😉 kanske kan få till något liknande med kokos/mandelmjöl. Blink blink. Gillar dina recept väldigt mycket kram 😋😀
Ha, ha du är för söt Yvonne. Ska försöka att göra något liknande till oss som inte äter gluten, absolut, sen om det blir bra…..det är alltid en annan femma…..Stor kram till dig vännen. Tina
Denna måste provas. Som så många andra av dina recept
Alltid så gott. Kraaam Inger
Så glad jag blir Inger. Killarna verkligen älskade den så hoppas att du också gör det. Stor kram och ha en härlig dag. Tina
Men rackarns så gott det ser ut, nästan dreglar här ju haha:)
Länge sen jag åt blåbärspaj faktiskt, flera år sen. Tack för påminnelsen!
Kram
Den är verkligen magisk god och lätt att baka så prova vetja. Kram söta du och njut dagen. Tina
Sååå vackra bilder!
Alla som smakar på din Söderhavssallad blir heeeelt betuttade i marinaden! Vet inte hur många jag smsat länken med ditt inlägg med den till!
Den är ju galet god!
Ha en fin dag!
Kram Jenny
Men så glad jag blir Jenny. Jag älskar den där dressingen själ och har den till många andra sallader också. Kram och ha en härlig dag. Tina
Men åh så gott!!! Prövar både den och önskar ett liknande glutenfritt recept 😉 Och så läser jag nåt ovanför om söderhavssallad!! Den har jag missat, så får scrolla.
På reorna nu i butikerna går jag all in och köper nästan bara uteslutande kläder i linne…. STORA linneskjortor är mina favvisar. Stort älsk på det.
Fin fredag till Er, Kraaam Kate
Ja jag ska fixa ett glutenfritt recept när det inte är 100 grader typ i köket……. Sök på Söderhavssallad så hittar du den, lovar den är fantastiskt god, en stor favorit här hemma. Älskar också linne, underbart material som håller. Stor kram och ha den bästa dagen. Tina
Super god! Vi har inget val än att göra den glutenfri. Vi gjorde den på Sempers vanliga glutenfria mix, samma mått men lite längre i ugnen. Det går säkert att byta mot bättre alternativ på ”mjöl” . Tack för en härlig blogg 😊
Så glad jag blir Evalotta,ska själv prova den göra glutenfri, så jag också kan äta den…. Du är för gullig, tack själv för att du kikar in här, det gör oss så glada. Kram och ha en underbar dag. Tina
Vilken paj! Absolut godaste pajen som jag någonsin har ätit. Trodde att jag var för trött i fredags efter jobbet för att göra denna men den var absolut inte svår att göra. Gjorde vaniljsåsen på Oatlys havredryck och det fungerade utmärkt. Så ett innerligt tack för att du delade med dig av detta recept för denna kommer bli familjens nya favorit. Den tog slut direkt och jag hann bara att få en bit själv.
Fortsatt Trevlig Sommar och tack för all underbar läsning och underbara bilder som ni ger oss alla.
Mvh: Jessica
Så otroligt glad jag blir Jessica, dina ord gjorde verkligen min dag. Har varit lite dåligt med recept på det senaste då vi mest är ute i trädgården. Stor kram till dig och ha en underbar sommar. Tina