Home BakverkRecept på Marängtårta med len citronkräm och jordgubbar

Recept på Marängtårta med len citronkräm och jordgubbar

by Home2Tiny
Recept på Marängtårta med len citronkräm och jordgubbar

Har du inte hunnit baka årets nationaldagstårta?

Då ska du få ett superenkelt recept på en riktig uppfriskande och luftig tårta.

Det sa bara slurp sen försvann den tårtan från fatet, killarna gav den maxpoäng, ten points och påstod att det var en av de godaste de ätit.

Jag ska inte säga att du slänger ihop den på ett kick men i alla fall nästan.

Köpta marängbottnar, en syrlig och len citronkräm, färska jordgubbar och fluffig grädde och där har du godsaken som alla
kommer att fråga efter receptet på.

I dag kommer vi inte kunna duka upp så här och fika ute, men jag tror minsann att tårtan kommer smaka precis lika bra inne.

Recept på Marängtårta med len citronkräm och jordgubbar

MARÄNGTÅRTA MED LEN CITRONKRÄM OCH JORDGUBBAR

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • 1 paket köpta marängbottnar
  • 2 liter jordgubbar
  • Ca 4 dl vispgrädde
  • Riven mörk choklad
  • Citronkräm
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 dl grädde
  • 100 g smör
  • Skal och saft från 1 ekologisk citron

Instructions

Börja med citronkrämen
 Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka under omrörning  till en
tjock kräm.
Se till att krämen inte bränner fast i botten.
Låt svalna.

Skölj och halvera cirka 1 liter av jordgubbarna

När citronkrämen svalnat, lägg en av marängbottnarna på ett fat

Bred hälften av citronkrämen på marängbottnen och sprid ut de halverade jordgubbarna på hela tårtan.

Lägg på den andra bottnen och bred på resten av citronkrämen

Vispa grädden fluffig och bred ut den eller spritsa ut den på tårtan.

Dekorerar med så många jordgubbar som får plats i mitten av tårtan

Strössla den rivna mörka chokladen runt om och gärna en bit upp på kanterna av tårtan

NJUUUUUT!

Notes

Ska du servera den på  nationaldagen så kan du ju byta ut jordgubbarna till blåbär, då blir det en “Sverigetårta”. Låt inte tårtan stå i kylen för länge, då smälter marängen och blir inte så trevlig att servera.

Iskall lemonad är alltid gott att servera till, men jag föredrar kaffe.

Jordgubbar och fläder, kan det bli mer svensk sommar, ja det skulle såklart vara att det regna idag.

Lager av syrlig kräm, söta bär, krispig maräng och fluffig grädde

Följer du mig på Facebook skulle jag bli enormt glad om du delar mina recept (och andra inlägg också).
Kul om just dina vänner hittar hit och kan få ta del av mina recept och annat jag hittar på.

Nu ska jag duka upp en stor och god frukost till oss, tända ljus och mysa inne.

Önskar er en riktig härlig nationaldag vänner!

Kramisar
T

You may also like

2 comments

Villa Ryttarängen 7 juni, 2020 - 04:41

Jag älskar marängtårtor. Ska testa ditt recept någongång, det lät så gott med citronkräm till. Underbara bilder så mycket sommarkänsla i dem. Ha en härlig söndag! Kram Pia

Reply
Home2Tiny 8 juni, 2020 - 08:07

Samma här Pia, allt med maräng blir gott enligt mig. Bästa är såklart hemmabakade, men finns inte tiden eller lusten är köpta perfekta och citronkrämen….magiskt god. Kram och ha en härlig start på veckan. Tina

Reply

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Translate »