Fikatime
Ett tag sedan jag bjöd på ett smarrigt recept.
Men nu så.. Eller vad sägs om en smarrig kokoskladdkaka med tryffeltäcke, socker och glutenfri.
Inte så dumt va?
Hela familjen mumsar glatt i sig den här, jag har äntligen fått killarna att fatta att det det med socker och glutenfritt är rätt bra (dit räknas inte Mr C, ha, ha)
Med andra ord börjar det bli något lättare i köket då vi äter mer och mer samma kost.
Hur som haver. Den här kokoskladdkakan är busenkel att göra så prova vetja!


Sätt ugnen på 175 grader Hacka den mörka chokladen och lägg i en skål Bred på tryffeln på kokoskladdkakan Servera med lättvispad grädde NJUUUUUUT! Håll koll på kakan i ugnen, den ska helst vara kladdig när du tar ut den.
Blir det tryffel över, perfekt att göra små tryfflar av och rulla i lakritspulver, hackade hasselnötter, flingsalt osv.
Ingredients
Instructions
Pensla en springform, ca 20 cm med smält smör och strö lite mandelmjöl i botten.
Vispa upp äggen
Tillsätt övriga ingredienser och rör om ordentligt
Häll smeten i springformen
Låt stå i ugnen ca 8-10 minuter beroende på ugnsvärme, håll koll så att kakan inte blir för torr
Ta ut och låt kallna
Koka upp grädden med honungen
Häll grädden över chokladen och rör om väl
Rör ner smöret och rör tills det inte finns några klumpar
Låt tryffeln stå i rumstemperatur och svalna
Strössla lite kokosflingor överNotes


Nu ska jag redigera bilder!
Ha en toppendag vänner!
Kramisar
T

5 comments
Tackar, tackar för det receptet.
Kram Carin
Hoppas det ska smaka vännen. Kram och ha en fin dag. Tina
Jaha du. …Då var det dags att baka då. Dina recept brukar ju vara fantastiska
Ingen choklad kvar så det får bli imorgon då. Kraaaam Inger
Tack snälla Inger. Hoppas du gillar denna kokoskladdkakan också. Kram och ha en härlig dag. Tina
Hoppas du gillade den här kokoskladdkakan lika mycket som vi gör. Fick en ny beställningen från yngsta sonen igår så det blir att baka en ny idag. Kram och ha en strålande dag. Tina