Home BakverkRecept på Jordgubbstårta – gluten & sockerfri (lchf)

Recept på Jordgubbstårta – gluten & sockerfri (lchf)

by Home2Tiny
Recept på Jordgubbstårta - gluten & sockerfri (lchf)

Medan vi fortsätter att utforska och ha det mysigt här i Skagen..

 ..ska ni få ett recept på den somrigaste tårtan som finns enligt mig:
Jordgubbstårtan

Blev akut sugen på just jordgubbstårta för några dagar sedan och klurade ut ett gluten och sockerfritt recept.

Jamen den blev ju kalasbra och i vanlig ordning i svarta huset sa det bara svish så var tårtan försvunnen.
Jodå jag hann glufsa i mig en rejäl bit innan herrarna tog sina mastodontbitar, jisses vad de kan sätta i sig alltså.

Ja inte mig emot, blir bara superglad att mina bakverk och mat uppskattas, men visst ibland blir jag en smula besviken när jag har satt på en kanna kaffe och tänker
-Nu ska jag sätta mig och njuta av en riktig gofika..
och så finns det inte en smula kvar i kylen, händer rätt ofta kan jag säga, ha, ha.

I alla fall – jordgubbstårta –  som dessutom är busenkel att baka- prova vetja!

 

 

Recept på Jordgubbstårta - gluten & sockerfri (lchf)

JORDGUBBSTÅRTA - GLUTEN OCH SOCKERFRI (LCHF)

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • Ingredienser
  • TÅRTBOTTEN
  • 150 g smält smör (gärna osaltat)
  • 5 ägg
  • 2 msk Ica sötströ
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1/2 dl pofiber
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk vaniljextrakt (kan uteslutas)
  • Rivet skal från 1 citron
  • JORDGUBBSGRÄDDE
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 liter jordgubbar
  • 1/2 - 1 hel burk Rhapsodie de Fruit jordgubbssylt
  • DEKORATION
  • 1 l jordgubbar

Instructions

Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ägg och sötströ vitt och pösigt i ca 4 minuter
Häll i det smälta smöret, vispgrädde, crème fraiche, citronskal och ev vaniljextrakt och blanda väl
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda väl så där inte finns några klumpar
Häll i äggsmeten och blanda väl
Smörj en sockerkaksform och bröa med mandelmjöl
Häll i smeten och sätt in mitt i ugnen i ca 25-30 minuter. Känn med en sticka att kakan är torr
Låt svalna
Vispa grädden fast
Blanda ner sylten
Skär jordgubbarna i mindre bitar
Blanda ner i grädden.
Dela botten i två delar
Lägg på ungefär hälften av jordgubbsgrädden
Lägg på den andra bottnen
Lägg på nästan all jordgubbsgrädde
Använd en spatel och dra runt med resten av jordgubbsgrädden runt tårtans kanter.
Dela några av jordgubbarna till dekorationen och fäst runt om
Lägg resten av jordgubbarna på tårtan.

NJUUUUUUT!

Notes

Håll koll på tårtan i ugnen, börjar den se för brun ut, släng på en bit aluminiumfolie. Smaka av jordgubbsgrädden, jag använde lite mer än en halv burk sylt, tyckte det räckte rent smakmässigt.

 

Ha en fantastisk dag vänner!

Kramisar
T

You may also like

2 comments

Sabelhagens olivlund- Maria 30 juni, 2018 - 10:53

Mums så gott, jag måste ju erkänna att jag aldrig bakat jordgubbstårta…
Och sockerfritt dessutom, jag bara måste prova:). Men det får bli efter semestern.
Ha det superhärligt i Skagen <3
Sommarkram från Maria

Reply
Home2Tiny 2 juli, 2018 - 16:15

Den måste du testa, galet god och svår att motstå. Ha en mysig kväll vännen. Kram Tina

Reply

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Translate »