Midsommarveckan..
Har du börjat planera?
Vet precis hur du ska duka, vilken mat som ska serveras och vilken tårta som ska bakas?
Om du nu ska ha gäster förstås..
Vi ska ha fördrink med tilltugg hos oss på midsommarafton, plus att jag ska baka tårta.
Har inte riktigt bestämt mig än vilken tårta det blir men jag kan lova att den här Margaretatårtan står väldans högt upp på listan.
Killarna bara älskar den, mycket beroende på att där faktiskt inte är någon grädde alls i, vilket de inte är sådär jätteförtjusta i.
Själv älskar jag grädde, för mycket nästan.
Margaretatårtan har istället en fyllig vaniljkräm, fräsch hallonsylt och lyxig mandelmassa, kombon är oemotståndlig och här i svarta huset säger det bara svisch så är tårtan borta.
Prova vetja, en midsommardröm att servera till kaffet.

Värm ugnen till 175°C. Smörj och bröa (jag använder mandelmjöl) en form med avtagbar kant, ca 22 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det varma vattnet samt sikta och vänd ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker försiktigt i smeten. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25-30 min. Håll koll så att den inte bränns Låt kakan svalna Gör vaniljkrämen enligt anvisning på förpackningen för ca 6 port Riv mandelmassan och vispa den tillsammans med äggvitorna till en jämn smet. Dela kakan i 3 bottnar. Bred sylt och vaniljkräm på den första delen och upprepa på den andra delen. Lägg ihop tårtan. Bred ett tunt lager av mandelmassan runt om och ovanpå tårtan, tryck fast mandelspån på kanten och spritsa en kant med mandelmassa ovanpå. Sätt in i ugnen igen och grädda på 200°C, ca 10 min tills den fått fin färg. Låt svalna i kylen Dekorera med färska hallon och jordgubbar NJUUUUUT!!!!! Lägg ihop tårtan på ett bakplåtspapper på en plåt. Då slipper du misstaget jag gjorde första gången jag bakade tårtan och fick med tungan rätt i mun försiktigt föra över hela godsaken på en plåt, inget jag rekommenderar om du vill behålla ditt goda bakhumör.
Jag använde hallonsylt, men det går precis lika bra med jordgubbssylt såklart.
Håll ett öga på kakan när den är i ugnen första omgången så att den inte bränns, lägg då lite folie över.
Ingredients
Instructions
Notes


Nu ska jag jobba, sen blir det väl att ladda inför Sverigematchen..
Ha den bästa starten på midsommarveckan vänner!
Kramisar
T

4 comments
Ser mumsigt ut !!
Förlåt om jag verkar negativ… men börjar med det positiva. Nu är texten svart och den hoppar inte på min lap. Men skulle jättegärna ha ett annat typsnitt på texten. Typ det som Helena har på Helenas enkla vardag, det är lättläst. Ditt typsnitt gör att texten känns lite suddig…. eller också är det mina 50- ögon det beror på 🙂 Har följt din blogg i många år, och gillar den supermycket!!!
Du är inte alls negativ Anna, vi uppskattar dina synpunkter. Vi håller på att kika på ett nytt typsnitt så det är på gång. Ha en fin midsommarvecka. Kram Tina
Håller med föregående skrivare.
Kram Carin
Hej Carin. Nytt typsnitt är på gång. Ha en fin midsommarvecka. Kram Tina