Mitt favoritbröd – frö och nötbröd
Det här brödet har jag alltid skivat i frysen om jag skulle bli sugen på en macka.
Du känner säkert igen det för jag har delat med mig av det här receptet några gånger genom åren och jag kan säga att det är ett av mina mest googlade och eftersökta recept.
Jag kan förstå det för det är verkligen ett supergott glutenfritt bröd, framför allt när det är helt nybakat och lite ljummet, då kan jag lätt trycka i mig några skivor med mycket smör på, så, så gott.
Men så har jag funderat lite om jag inte skulle kunna få till det med några av julens kryddor, lite åt vörthållet.
Det bästa är såklart att testa, vilket jag gjorde och hej och hå så smarrigt det blev.
Perfekta smaker av det där juliga som jag ville åt, så nu finns det även julbröd till mig på julbordet.

Jag har i vanlig ordning gått efter mina smaklökar, kanske du vill ha mer eller mindre av någon av julens kryddor, smaka dig fram och krydda därefter.

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en brödform och bröa med mandelmjöl, då blir det lättare att få ut brödet när det är färdigt. Jag har i vanlig ordning gått efter mina smaklökar, kanske du vill ha mer eller mindre av någon av julens kryddor, smaka dig fram och krydda därefter.
Ingredients
Instructions
Mixa mandel, nötter och 50 g skalade sesamfrön fint.
Rör i övriga torra ingredienser.
Vispa upp äggen i en annan bunke.
Blanda crème fraiche med äggen.
Häll ner de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda väl.
Låt smeten svälla i 10 minuter (ska vara kladdig, det blir ingen fast deg).
Strössla ev med lite frön på limpan.
Gräddas i ca 60 minuter.
Låt limpan kallna något.Notes

Kaffe och macka, men hur gott på en skala liksom.
Kan tänka mig att det kan vara riktigt gott med en bit julskinka på om man nu äter det.


Har du inte bakat det här brödet, testa vetja.
Ha en fortsatt fin onsdag vänner!
Kramisar
T

1 comment
Iam from Greece , the recipes I read a material called fiberhusk in Greek, it doesn’t translate well for me. Is it easy for you to tell me what it is? Are you saying oat bran? Or porridge?