Japp jag tokgillar varm choklad och hett kaffe
Inte tillsammans kanske men var för sig och gärna tillsammans med olika smaksättningar.
När jag gör någon form av varm choklad eller kaffedrink är ett måste är ett gigantiskt berg av fluffig vispgrädde, det är pricken över i:et liksom.
Idag tänkte jag idag tipsa om sex olika sätt att smaksätta sin varma choklad eller sitt heta kaffe på.
Givetvis och oftast smaksätter jag dem inte med alkohol, men när man har varit ute och man är som isbit när man kommer in, eller vid lite festligare tillfällen som nu i juletid, då tycker jag det sätter en lyxig touch på drycken.
Grunden till en varm choklad är alltid densamma för mig
3% mjölk
Kakao
Har jag ingen smaksättning i så tar jag lite honung.
All smaksättning jag tipsar om får du själv avgöra hur mycket du vill ha i.
Själv sötar aldrig den varma chokladen när jag har alkohol i då det oftast blir tillräckligt sött ändå.
Första tipset är varm choklad med mörk Rom.
Rom i varm choklad drack jag första gången på en julmarknad i Tyskland för en sisådär 30 år sedan, så japp efter det har det liksom blivit en tradition här i svarta huset, ett måste liksom.
Kaffe med pepparkakskrydda
Såhär i juletid smaksätter jag kaffet nästan varje dag med pepparkakskrydda.
När jag mätt upp antal kaffemått och lagt kaffet i filtret pudrar jag över pepparkakskryddan.
Jag gillar smaken av pepparkakskryddan så jag tar en hel del.
Varm choklad med kaffelikör
Är du en lika stor kaffekärring som mig måste du testa att smaksätta den den varma chokladen med lite kaffelikör, Kahlua.
Brukar vara en bejublad succé och försvinnande gott.
Varm choklad med snöflinga
Ska du dricka varm choklad med barn eller barnbarn så är ett mysigt pyssel att göra snöflingor av marshmallows.
Hur jag gjorde snöflingorna hittar du i inlägget HÄR
Varm vit choklad
Har du smakat varm vit choklad som en drink?
Det hade inte jag tills jag gjorde den här drinken för några år sedan och dra mig baklänges så gott det är.
Hur jag gjorde drinken hittar du i ett inlägg HÄR
Varm choklad med mandellikör
Att smaksätta den varma chokladen med mandellikören Disaronno (Amaretto) är verkligen en oemotståndlig kombo som jag är helt övertygad om att du kommer att tokgilla.
Den ljuvliga smaken av mandel tillsammans med den varma chokladen är en stor favorit hos mig.
Den får gärna följa med i en termos om vi ger oss ut på picknick i snö och kyla.
Sen är såklart en kopp kaffe eller varm choklad i sin enkelhet det allra bästa.
Själv startar jag oftast morgonen med en rykande het kopp kaffe, sen om det är kyligt väder så vispar jag gärna ihop en härlig kopp varm choklad framåt eftermiddagen.
Ha en toppendag vänner!
Kramisar
T