Home JulreceptRecept på Trifle med svenska julsmaker

Recept på Trifle med svenska julsmaker

by Home2Tiny
Recept på Trifle med svenska julsmaker

Visst är det okej med halvfabrikat lite då och då

Egentligen inget jag förespråkar året runt men som jag har nämnt tidigare tycker jag det är okej i juletid när man vill ha något gott snabbt men samtidigt ska fixa typ en miljon andra saker.

Det här en sådan dessert, som du svänger ihop på två röda.
Grunden är en engelsk klassiker som får en svensk touch av jul, eller vad sägs om en jultrifle.

Här har jag plockat in typiska svenska julsmaker och gjort en liten personlig tvist på det hela.

Alla ingredienser köper du och har hemma och sen är det bara att lägga ihop desserten precis innan servering.

Såklart kan man göra allt själv från grunden, men då snackar vi om en näst intill heldag i köket och det kan man göra när tiden finns.

Ska vi kika på receptet?

 

Recept på Trifle med svenska julsmaker

Trifle med svenska smaker

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 11 voted )

Ingredients

  • 1 "korv" risgrynsgröt
  • 1 köpt mjuk pepparkaka
  • 4 port köpt vaniljsås
  • Jordgubbssylt
  • Hackade pistagenötter
  • Vispgrädde
  • Myntablad

Instructions

Lägg en skiva mjuk pepparkaka på botten av ett glas
Gör vaniljsåsen enligt förpackning, men gör den fast
Blanda vaniljkrämen med den köpta risgrynsgröten
Lägg ett par skedar av vanilj och risgrynsgrötskrämen över den mjuka pepparkakan
Lägg ett lager jordgubbssylt på risgrynsgrötskrämen
Lägg en liten skiva mjuk pepparkaka till
Och sen en sked risgrynsgrötskräm
Vispa grädden fast
Spritsa grädden över risgrynsgrötskrämen
Skeda över lite jordgubbssylt
Hacka pistagenötterna lite grovt
Strössla dem över
Dekorera eventuellt med ett myntablad

NJUUUUUUT!

Notes

Hur många portioner det blir beror lite på hur stora du gör dem, det går också att göra det här i en större skål istället för i portionsglas.

 

Lovar det här är så gott och lite roligare än ris à la malta även om det också är galet smarrigt.
Kan vara kul att variera sig och spännande för gästerna att prova något nytt.

Ha en toppendag vänner!

Kramisar
T

p.s Följ mig gärna på mitt Instagramkonto som du hittar HÄR

You may also like

2 comments

Åse 7 december, 2023 - 09:09

Mums och detta ska jag testa på lördag till Nobel!
Tack och ha en fin dag .

Reply
Home2Tiny 8 december, 2023 - 09:13

Så lätt att göra och så gott. Hoppas det kommer att smaka. Kram och ha en toppendag. Tina

Reply

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Translate »