Visst är det okej med halvfabrikat lite då och då
Egentligen inget jag förespråkar året runt men som jag har nämnt tidigare tycker jag det är okej i juletid när man vill ha något gott snabbt men samtidigt ska fixa typ en miljon andra saker.
Det här en sådan dessert, som du svänger ihop på två röda.
Grunden är en engelsk klassiker som får en svensk touch av jul, eller vad sägs om en jultrifle.
Här har jag plockat in typiska svenska julsmaker och gjort en liten personlig tvist på det hela.
Alla ingredienser köper du och har hemma och sen är det bara att lägga ihop desserten precis innan servering.
Såklart kan man göra allt själv från grunden, men då snackar vi om en näst intill heldag i köket och det kan man göra när tiden finns.

Ska vi kika på receptet?
    
     Lägg en skiva mjuk pepparkaka på botten av ett glas NJUUUUUUT! Hur många portioner det blir beror lite på hur stora du gör dem, det går också att göra det här i en större skål istället för i portionsglas. 
																								                    Ingredients
					                        
															                                        
Instructions
					
Gör vaniljsåsen enligt förpackning, men gör den fast
Blanda vaniljkrämen med den köpta risgrynsgröten
Lägg ett par skedar av vanilj och risgrynsgrötskrämen över den mjuka pepparkakan
Lägg ett lager jordgubbssylt på risgrynsgrötskrämen
Lägg en liten skiva mjuk pepparkaka till
Och sen en sked risgrynsgrötskräm
Vispa grädden fast
Spritsa grädden över risgrynsgrötskrämen
Skeda över lite jordgubbssylt
Hacka pistagenötterna lite grovt
Strössla dem över
Dekorera eventuellt med ett myntabladNotes
					                        

Lovar det här är så gott och lite roligare än ris à la malta även om det också är galet smarrigt.
Kan vara kul att variera sig och spännande för gästerna att prova något nytt.
Ha en toppendag vänner!
Kramisar
T
p.s Följ mig gärna på mitt Instagramkonto som du hittar HÄR

 
														
2 comments
Mums och detta ska jag testa på lördag till Nobel!
Tack och ha en fin dag .
Så lätt att göra och så gott. Hoppas det kommer att smaka. Kram och ha en toppendag. Tina