Det finns alltid plats för dessert
Även om magen står i fyra hörn efter julens goda mat så är något sött efter middagen välkommet.
Det bästa är enligt mig är om efterrätten är något jag kan förbereda någon eller några dagar innan, då slipper jag stå i köket och stöka när jag mycket hellre vill umgås med gästerna vid bordet.
Den här saffranstiramisun är därför perfekt att bjuda på.
Busenkel att veva ihop och det enda du behöver göra innan servering är att dekorera den, hur smidigt liksom.
Ska vi kika på receptet?

Rör ut saffranet med lite av det kalla kaffet TOPPING NJUUUUUUT!
Ingredients
Instructions
Vispa grädden fluffigt
Häll i den kondenserade mjölken, vaniljsocker och saffran
Rör om väl
Klä insidan av en brödform på ca 2 liter med plastfolie
Placera kexen i bottnen så att de följer formens långsida
Häll över lite kallt kaffe över kexen
Fördela lite av smeten ovanpå, släta till
Varva kex med kaffe och smet
Avsluta med smet.
Ställ i frysen i minst 5-6 timmar
Rosta nötterna i en torr och het stekpanna
Häll över olja, salt och socker
Låt sockret karamelliseras
Ta av från värmen och lägg nötterna att svalna på ett bakplåtspapper
Lägg upp saffranstiramisun på ett serveringsfat och garnera med granatäpplekärnor och de karamelliserade nötterna.
Lägg på några myntablad
Servera

Goda julsmaker tillsammans med kexens sprödhet är en lyckad kombo och saffran trivs bra ihop med kaffet.
Sen gillar jag det krispiga garnityret med både nötterna och granatäpplekärnorna, det ihop med glassen är en riktig hit.

Den här saffrantiramisun blev en succé här hemma och jag kommer att göra den flera gånger i jul.
Ha en mysig dag vänner!
Kramisar
T
