Apelsin, saffran, vanilj, kokos och choklad
Här snackar vi julkakor på högsta nivå.
Sockerfritt – Japp
Glutenfritt – Japp
Beroendeframkallande – Japp
“Vanliga” kokostoppar som jag tagit ett snäpp högre smakmässigt, säger bara en sak
-Fy fanken så goda!

Nu älskar jag både apelsin och saffran, så jag har tagit i en rejäl mängd av dessa smaker, såklart är det bara att minskar mängden om man inte är lika förtjust i dem som jag.

 
																								                    Ingredients
- Ingredienser
- 200 g kokosflingor
- 2 ägg
- 50 g smör
- 1 tsk vaniljextrakt
- 2-3 msk ica sötströ
- Rivet skal från 1/2-1 ekologisk apelsin
- 1 paket saffran
- Mörk choklad
Instructions
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret
Blanda smöret med kokosflingor, Ica sötströ, saffran, vaniljextrakt och apelsinskal
Vispa upp äggen
Blanda ned resten av ingredienserna i äggen
Klicka ut ca 15-20 st på en plåt med bakplåtspapper och forma dem till toppar
Gräddas i ca 8-10 minuter till de är gyllenbruna
Låt svalna
Smält den mörka chokladen
Doppa kokostopparna i den mörka chokladen och låt dem stelna i kylen 
NJUUUUUT!!!!!!

Ha en toppendag vänner!
Kramisar
T

 
														
4 comments
Dessa bakar jag imorgon. Säkert lika goda som allt annat jag bakat efter dina recept
Kraaam Inger
Hej Inger. Blir så glad att du uppskattar mina recept. Hoppas nu du gillar kokostopparna lika mycket som jag… p.s mina är redan slut….. Kram och ha en mysig dag Tina
Men ojojoj va’ smaskigt!! Tack!
De är verkligen så himla goda, tyvärr märks det för det är bara smulor kvar i kakburken här i svarta huset….. Kram och ha en härlig dag. Tina