Har du testat att göra simmer pot någon gång?
Jag brukar göra det då och då och framförallt i jultider.
Vad det egentligen handlar om är att hitta sina favoritdofter och låta dessa naturliga produkter koka upp med vatten på spisen och sen låta det stå och sjuda så länge man vill.
Eller som jag gör.
Jag häller över allt i en glöggryta som håller simmer potten varm med hjälp av ett värmeljus.
Men ska vi ta det från början?
Först och främst behövs en kastrull.
Den här, helt i glas och gröna handtag är så himla fin.
Jag älskar julens kryddor, så för mig är kanelstänger, stjärnanis och nejlikor ett måste.
Apelsin ger en frisk doft och den skär jag ner i tunna skivor.
Äpple hör också advent och julen till så jag skär ner några skivor av det också.
Jag lägger ner allt i kastrullen.
Och så får några grankvistar åka ner i kastrullen.
Doften av gran är oslagbar.
Till slut häller jag på vatten.
När vattnet kokar tar jag av locket och häller över det i glöggskålen.
Alternativt låter jag det stå och sjuda på spisen.
Låter jag simmer potten stå i flera timmar på spisen, måste man tillsätta lite vatten då och då så det inte bränns vid.
Kan lova att det är en ljuvlig doft som sprider sig i huset från simmer potten och adventskänslan kickar in direkt.
Njut dagen vänner!
Kramisar
T
2 kommentarer
Älskar dofterna av jul!🥰❤️🌲 Jag brukar lägga kryddnejlikor och kanel i mossan på mina ljusstakar. Då doftar det alltid jul.❤️🌲
Alla juldofter ger så mycket julkänsla. Vilket bra tips att ha nejlikor och kanel i mossan, kan tänka mig att det doftar magiskt. Kram och ha en fin helg vännen. Tina