Home ÖvrigtFrån veckan som gått

Från veckan som gått

by Home2Tiny
Från veckan som gått

Måndag och ny vecka, tjoho på den

Du som har hängt med här ett tag, vet att jag är extra förtjust i måndagar.
Känns alltid som en nystart att ha en orörd vecka framför sig, allt kan hända liksom.

Nu kanske du inte direkt ropar
-Hurra ny vecka,
om det är som så att det är första arbetsdagen efter en lång och skön semester.
Det förstår jag, de första dagarna efter ledighet är som om allt går och rör sig i slowmotion, men oj vad snabbt det ändå går att komma in i rutiner igen och snart är sommaren bara ett härligt minne, som en skatt att plocka fram när höststormarna tjuter utanför fönstret.

Hur som haver – Jag som alltid brukar kikar framåt tänkte faktiskt titta bakåt, bakåt på den vecka som gick och vad som hände i vår lilla bubbla.

Det är mycket trädgård just nu.

Mycket att skörda och ta hand om, så den där frysen vi köpte är snart redan full.

Grönkål har vi plockat och lagt i frysen, så gott att plocka fram och göra paj eller ha i grytor senare i höst.

Förkläde är alltid bra att ha på sig när man håller på med mat.

Vi har verkligen lyckats med att hålla skadedjuren borta i år, mycket tack vara det här “tältet” som Mr C byggde.

Nu är de snart dags att odla ny grönkål så vi även kan plocka färsk i höst.

Vitlöken har vi plockat in och nu hänger den på tork i källaren så att vi sen kan fläta ihop den.

Våfflor var killarna sugna på en dag.

Blev lite förvånad när det visade sig att våffeljärnet hade gett upp.

Som tur var har vi även ett belgiskt våffeljärn och det gick ju hur bra som helst, lite mindre våfflor, men precis lika goda.

Göra egna våfflor är det bästa och hur enkelt som helst
Hur jag gör hittar du recept på HÄR

Vet ärligt talat inte hur många liter blåbär jag har plockat i år, sådan otrolig lycka.

Bara att gå ut och stoppa en näve i munnen är en härlig känsla.

Och vinbär, har en hel c-vitaminbomb lagrad i frysen till vintern, bästa.

Sen har vi lagat en hel del mat.

Älskar att ha mat färdigt i frysen och kunna bara plocka fram.

De här zucchiniburgarna är verkligen favoriter och vi lär äta en hel del av dem i höst och vinter.

Ja sen har vi ju fikat en hel del.

Jag bakar och killarna äter.

Den där kakan kommer det recept på i veckan, fantastiskt god enligt killarna.

Själv nöjer jag mig med mandelknäcke och det är inte fy skam, älskar faktiskt det.

Receptet hittar du HÄR

Sen har vi äntligen blivit med mandolin, hur har vi någonsin kunnat vara utan är frågan jag ställer mig????

Här håller vi på att skiva rödbetor för att pickla, hur gott liksom???

Mandolinen gör helt klart saker och ting betydligt lättare i köket, det enda är att se till att man inte kryddar det man håller på att skiva med en fingertopp, för jädrar i havet så vass den är.

Hur bra med en privat pakethämtare?

Mr C tog hojen bort till affären och hämtade paketet från H&M så jag sen kunde ha modevisning i trädgården.

Den där gamla damcykeln, köpt på Blocket, är ta mig tusan så himla bra, en riktig racercykel, ha, ha

Ja och när mamsen är på besök blir det mycket gott.
Svängde ihop några croissanter, har sagt det innan men säger det igen, bästa att ha i frysen och bara sätta i ugnen när du får fikagäster. (jag köper de här på Maxi)

Vispa lite grädde och blanda eventuellt med vaniljsås som jag gjorde här.
Dela croissanten, på med vaniljkrämen och färska bär, sen har du en bakelse to-die-for.

Tja det var lite från veckan som gått, nu dags att kicka igång den här!

Ha den bästa starten på veckan vänner!

Kramisar
T

You may also like

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Translate »