Vill du bli av med din frukt? Vi kommer och plockar

av Home2Tiny

Vi har tyvärr inga fruktträd i vår trädgård

Vi hade en gång i tiden, men de var så gamla och började få angrepp på sig, så något tog vi ner själva och ett träd tog Gudrun med sig i sin framfart 2005.

Sen har det inte blivit att vi har planterat några fruktträd, något jag faktiskt kan ångra idag, dels äter vi en hel del frukt och sen finns det så mycket gott man kan göra på godsakerna.

Vi hade blivit inbjudna på äppelfest den här helgen och vad gör man då när man inte själv har varken äpplen eller päron och ska iväg och bland annat musta?

Jo man slänger ut en förfrågan om någon vill bli av med sin frukt på diverse grupper man är med i på Facebook plus en allmän förfrågan på sitt privata konto.

Att kolla på Market place på Facebook är också ett bra alternativ, där är det en hel del som lägger ut frukt som kan komma och hämtas eller plockas helt gratis.

För tänk så mycket underbar frukt som går till spillo för att man får kanske för mycket och hinner helt enkelt inte med att plocka allt.

Då är det verkligen win-win om någon annan kan komma och plocka.

Vi fick napp och kunde åka och plocka både äpple och päron hos människor vi inte alls känner, men som uppskattade att vi kom och skördade.

Vilken enorm lycka att kunna fylla den ena korgen efter den andra med obesprutad och närodlad frukt.

Bästa för både miljö och plånbok.

Nostalgikänslor väcks till liv, då vi plockade mycket päron när jag var liten både hemma hos min mormor och morfar och farmor och farfar.

De hade enorma fruktträd och som liten var det himmelriket att kunna plocka och äta hur mycket frukt jag ville.

Så har du inte egna fruktträd och vill baka äppelkakor och annats gott, så kolla runt som vi gjorde.

Finns väl inget bättre när man kan hjälpas åt och alla vinner på det.

Och det blev must på de här päronen, så roligt att ha testat och kul aktivitet att göra ett gäng tillsammans.

Ha den bästa dagen vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

2 kommentarer

Eva 19 september, 2023 - 06:58

Vi har 4a äppelträd så vi har både mustat, kokat äppelmos och låtit grannar plocka det vi inte hinner. Vi lät även grannar plocka av våra vinbär då det va väldigt mycket med bär iår 🙂

Svar
Home2Tiny 21 september, 2023 - 10:48

Är så grymt gott med egen must, äppelmos osv, går inte att jämföra med köpt. Så bra initiativ att låta granna plocka, en win-win för alla inklusive miljö och plånbok. Kram fina Eva och ha en underbar dag. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »