Älska dig själv som du älskar din nästa

av Home2Tiny

Jag vet, det är inte riktigt så budordet lyder

Men att bemöta andra medmänniskor med respekt, medkänsla och kärlek är så självklart för mig att något annat skulle jag inte ens tänka på, men när det kommer till mig själv är det något helt annat.

Därför skapade jag mig ett mantra för ett antal år sedan, ändrade helt enkelt på ordningsföljden och försöker med en enda mening ge mig den självklara kärlek som jag utan tvekan ger till alla nära och kära.

-Älska dig själv som du älskar din nästa.

Har du lyssnat på Camilla Läckbergs sommarprat?

Jag blev helt knockad av det.
Skulle kunna vara jag själv som satt där och pratade, även om det finns en del skillnader, så är det så mycket av det hon har gått igenom och alla hennes tankar och känslor som jag känner så väl igen.

Självhatet!

Vad kommer det ifrån?
Varför blir det så?
Och varför är det så många kvinnor som varje dag är sin värsta fiende?

Som liten hade jag en hel del skinn på näsan, självförtroendet var det inget fel på och självkänslan den var okej, inte något jag tänkte så mycket på.

Jag har alltid sagt att jag föddes vuxen, har alltid tagit hand om mig själv, inte brytt mig så mycket om vad andra tänker och gått min egen väg.

Men i 15-årsåldern träffade jag en äldre kille, som jag blev handlöst förälskad i och som det skulle senare visa sig inte var så särskilt snäll.

Jag tog mig så småningom ur detta destruktiva och farliga förhållande, men min självbild hade fått sig en ordentlig törn och den starka, obrydda jag hade förändrats till en ängslig och orolig själ.

Självhatet hade fötts och börjat växa.

Självhatet levde på mina ständiga negativa och kritiska tankar om mig själv.
Motviljan mot mig själv göddes och mitt jag förminskades dag för dag tills jag var en hårsmån från att faktiskt ta mitt sista andetag, det var verkligen illa.

Jag ville sannerligen inte dö, jag ville LEVA!

Det blev ingen enkel resa tillbaka, men jag hade Mr C ständigt vid min sida som min största kärleksfulla supporter och så småningom även våra killar.

Men även om jag reste mig och fick livet tillbaka, så lurade det där i skuggorna, självhatet som väntade tålmodigt på att få viska fram sitt budskap.

Tro inte att du är något

Den kjolen ser du tjock ut i

Hon gör det så mycket bättre än dig

Varför skulle någon vilja jobba med dig

Du fattar ingenting

Jag har lyckats dämpa rösten med åren, men tro mig den smyger sig på då och då.

Speciellt på de senaste, när förklimakteriet har kickat igång och fått hormonerna att göra mig både osäker och obekväm i min egna kropp.

Men jag kämpar, jag försöker vara snäll mot mig själv, ge mig en klapp på axeln och inte ta mig på så stort allvar.

Älska dig själv som du älskar din nästa

Det är inte egokärlek, utan ett ansvar mot dig själv och ditt liv!

Ta hand om er vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

8 kommentarer

Åsa 11 juli, 2023 - 06:02

Fy att bli så nedtryckt av en annan människa! Tur du träffade din Mr C???? ❤och fick era fina pojkar????????. Kram du fina Tina????

Svar
Home2Tiny 14 juli, 2023 - 07:22

Ja jag är så tacksam och glad för mina killar, de betyder allt för mig. Kram och ha en underbar dag vännen. Tina

Svar
Åsa 11 juli, 2023 - 06:05

Ser att min kommentar blev med frågetecken där det skulle vara utropstecken!!

Svar
Home2Tiny 14 juli, 2023 - 07:23

Vi vet inte varför det blir såhär för en del när de skriver emojies och nu också utropstecken. Vi jobbar på att hitta felet. Kram

Svar
Monica S 11 juli, 2023 - 06:45

Hej fina Tina! Så sant det du skriver att älska sig själv. Jag tror att det då blir lättare att älska andra. Sån tur att du träffade just Mr C.Att känna att man duger precis som man är. Tänker på många unga tjejer som träffar killar som sänker dom . Är så glad när jag ser hur mitt nittonåringa barnbarn blir behandlad med stor respekt och kärlek av sin fantastiska pojkvän.Lev väl fantastiska Tina jag beundrar din ärlighet. Varma kramar/ Monica ❤️

Svar
Home2Tiny 14 juli, 2023 - 07:26

Blir så glad att läsa att ditt barnbarn har en sådan fin kille. Så viktigt att bli behandlad med respekt och kärlek under hela sitt liv. Varm kram till dig Monica och ha en underbar dag. Tina

Svar
Hannas krypin 11 juli, 2023 - 11:34

Jag tänker ofta på det, det finns ingen som är så dum mig som jag själv är. Jobbar dagligen med att bli min egen bästa vän istället.

Svar
Home2Tiny 14 juli, 2023 - 07:27

Precis så och jag är som dig, jobbar med det dagligen. Kram Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »