Socker och glutenfria chokladbollar med en annorlunda ingrediens
Något smarrigt till fikat såhär i påsktider vill jag gärna ha
Men hur funkar det när man som jag äter både socker och glutenfritt?
Alldeles utmärkt kan jag tala om, jag behöver bara vara lite finurlig och klura ut hur jag kan baka något som passar min kosthållning och som såklart ska få smaklökarna att jubla.
Chokladbollar är nostalgi för mig, något som jag ofta gjorde när jag kom hem från skolan när jag var liten och inte har de blivit mindre godare med tiden om jag säger så.
Det som är skillnaden idag när jag bakar dem är att jag utesluter allt det vita sockret och har inget smör alls i.
Men hur kan jag då få de här socker och glutenfria chokladbollarna saftiga och inte torra?
Jo men jag kom på att jag kunde använda något som är en liten ovanlig ingrediens i sådana här sammanhang, eller vad säger du om äpple?
Kan tyckas helt galet, men jag lovar, de här chokladbollarna slukar till och med Mr C som om de vore godis.
Visst kan man inte tro att den där godsaken är en riktig nyttobomb fylld med både proteiner, fibrer och betydligt bättre kolhydrater än i vanligt vitt socker.
Receptet är busenkelt och de går supersnabbt att göra.
Från och med idag har vi ny recept layout
Förhoppningen är att den ska bli tydligare och lättare för dig att skriva ut eller spara om du vill det.
Kom gärna med feedback så vi vet vad du tycker.
De här kommer jag njuta av hela påsken, om de nu kommer att vara så länge, risken är att de försvinner fort när vi alla gillar dem lika mycket.
Hoppas du provar dem.
Ha en toppendag vänner!
Kramisar
T
8 kommentarer
Wow. Snygg layot. Har ingen skrivare så kan inte testa men lättare att hitta när man scrollar i flödet. ???? Fråga: vad är skillnad på havregryn o havregryn hel ?
Må gott i busvädret ❄️
Tack snälla Eva och härligt att det blir lättare att hitta. Jag menar att du inte kör dem i någon matberedare utan bara häller ner dem som de är i skålen. Kram och ha en fin skärtorsdag. Tina
De såg väldigt goda ut.
Tack för receptet.
Kram Carin
Fantastiskt goda och nyttiga, en perfekt godbit till kaffet i påsk. Glad Påsk vännen. Kram Tina
Läste frysta morötter va en bra socker ersättare oxo.
Mvh
Tack för tipset, får jag testa en annan gång. Glad Påsk vännen. Kram TIna
Tack för bra recept, min man har fått diabetes, hur hände det? Vi som tränar och äter bra….nu är det bra att gilla läget och jag slukar just nu bra och hälsosamma recept. Sååå tack så jättemycket för bra tips. Hoppas du också kan hitta ett sätt att må bra på. Önskar er en underbar Glad Påsk och vi fortsätter att följa er blogg, kram Eva från Blekinge
Så tufft det där, man undrar verkligen hur det är möjligt när man som din man lever hälsosamt, kroppen är verkligen en gåta. Förhoppningsvis kan du få några inspirerande recept här hos oss framöver, håller ju själv en sockerfri kosthållning med få snabba kolhydrater. Önskar er en underbar påskhelg. Glad Påsk och påskkramar från oss till er. Tina