Plantera löjtnantshjärta och årets första sparris

av Home2Tiny
Plantera löjtnantshjärta och årets första sparris

Vädret överraskade sannerligen igår

Istället för som jag trodde att det skulle bli tråkväder, slog det om och det bjöds på strålande sol och inte alls så hårda vindar.

Så vi släppte allt och la dagens alla timmar i trädgården.

Började först här inne i växthuset för att planera dagen och se över allt som växer här inne.

Hade köpt mig en löjtnantshjärta som skulle ner i jorden, en koriander som skulle planteras om och så tänkte jag äntligen förkultivera ett gäng solrosor.

Har också sått krasse i krukor som du ser där i bakgrunden, jodå, de är på väg upp.

Pelargoner och fröer i godislådor i växthuset

Tack och lov att Mr C byggde den här hyllan förra året så vi får plats med en del av vad vi sår.

Nej det här är långt ifrån allt, men en del av det vi har sått i år.

De tre krukorna som står på golvet är de gladiolus som jag satte för ett tag sedan, blev så glad när jag såg något som är på väg upp.

Några av de solrosfrön som ska ner i jorden.

Här i lådan där jag har ett gäng pioner satte jag löjtnantshjärtat, hoppas den ska trivas.

I bakgrunden ser du pioner som växer, tror och hoppas på att det kan bli ett pionår.

Som alltid står Mr C för det mer ätbara i vår trädgård.

Här har han ett helt gäng av kryddor och sallader på gång.

Nere i plastpåsarna är luktärtorna ute för att avhärdas.

Ställde mig ute i solen och planterade, jisses vilket underbart väder det blev.

Förra året hade jag en hel del solrosor och i år vill jag har än mer, fantastiskt vackert i trädgården, sen är det en lyx att kunna plocka mina egna solrosbuketter.

Hur det såg ut med solrosorna i trädgården förra året kan du se HÄR

Ni som undrat hur det gått för alla de lökar jag puttade ner i jorden efter jul.

Jodå de växer hyacinter precis överallt just nu i trädgården och just den här som går lite åt det rosaaprikosa hållet är helt underbar.

Sen var det premiär för att skörda årets första sparris.

Några hade växt till sig rejält.

Inte så många, men det är bara de första, vi kommer förhoppningsvis kunna skörda sparris nästan fram till midsommar.

Men just de här första, det är som morgonkoppen, de smakar ljuvligt.

Just det ja, hur jag tillagade dem.

Det blev enkelt, jag ugnsrostade dem tillsammans med tomater och vitlöksblast och sen hyvlade jag massvis med parmesan över, himmelskt gott.

Ha en mysig dag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

2 kommentarer

Åse Bäckvall 29 april, 2023 - 08:04

Så mumsigt med sparris och värsta lyxen med egna odlad. Bor själv uppåtlsndet så vågar ej sätta fröerna i jorden ännu .
Trevlig helg!

Svar
Home2Tiny 29 april, 2023 - 12:31

Det är så mysigt att plocka sin egna sparris som dessutom smakar ljuvligt. Vi bor i växtzon 1 så här ska det vara frostfritt nu. Kram Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »