Ingen “BEACH 2023” utan en livsstilsförändring som varar år efter år

av Home2Tiny
Ingen "BEACH 2023" utan en livsstilsförändring som varar år efter år

Nu är jag redo

Det är alltid något som fattas mig när jag inte är här inne och förmodligen är det just därför jag inte kan sluta blogga, även om tanken och steget har varit nära många gånger.

Att inspirera, skapa, fota och att skriva är mitt driv, det jag brinner för och när det inte finns i mitt liv då slocknar något inom mig.

Sen har det varit och kommer nog alltid vara som så, att när jag inte mår så bra, då blir kreativiteten suddig liksom, jag kan inte se idéerna lika klart och jag går på tomgång.
Då är det svårt att leverera och med åren har jag lärt mig att det är bättre att låta bli än pressa fram något.

Den känslan plus att min kropp reagerade kraftigt under mitt senaste skov gjorde att jag fick en rejäl tankeställare
-Jag behöver ta tag i mitt liv NU, inte imorgon, inte på måndag utan NU!

Jag blev ordentligt rädd när jag var så svag att jag knappt kom ur sängen och målade upp en bild på mig själv om några år, kraftlös utan att kunna göra de saker jag älskar.

En förändring behövdes och som ni säkert alla vet är förändringar inte lätt.

Det är som om hjärnan blir en obstinat tonåring som inte alls vill lyssna, utan helst vill välja den enkla och bekväma vägen.
Det gäller verkligen veta vad man vill och inte ge upp, även när det är tungt, för det är verkligen satan-i-gatan-jobbigt att skifta tankesätt och få både kropp och knopp med på resan.

För mig har det också inneburit mycket research, läsa på och skapa en bild av hur jag vill förändra min livsstil.
Jag får nog erkänna att jag kan bli en smula entusiastisk när det gäller att lära mig nya saker, men för mig är det viktigt att veta vad jag ger mig in på, dessutom är det betydligt svårare att ge upp när fakta hela tiden pekar mot en positiv riktning.

Jag har verkligen tänkt över om jag ska dela med mig av min hälsoresa här inne, vilket denna livsstilsförändring handlar om.
För erfarenheten säger mig att det är få ämnen som triggar så mycket som just, träning, mat och hälsa.

Och innan någon går i taket och skriver att jag inte alls behöver går ner i vikt, så vill jag påpeka att det här handlar absolut inte om vikten utan att jag behöver bli starkare, mycket starkare på alla plan.

Ett exempel på detta är att jag har börjat att äta betydligt mer än jag någonsin har gjort och förändrat min kost en smula, inte lätt på något sätt, men med små steg så känner jag redan en förbättring.

Jag fyller 54 år i år, är i klimakteriet, lever med en jävlig kronisk sjukdom plus några fler diagnoser som alla påverkar min kropp och knopp negativt ju äldre jag blir.

Att fokusera på att bli starkare innebär att jag förhoppningsvis kommer att orka så mycket mer i framtiden än vad jag gör idag.

Så med det sagt så har jag beslutat att jag tills vidare kommer att skriva då och då om min hälsoresa, ge tips på hur man kan få in mer träning i vardagen, ge inspiration kring kosten, hur jag jobbar med den mentala biten och hur jag gör för att hitta tillbaka till en bra sömn.

Och som jag skrivit tidigare är det här inget “beach 2023” eller en “quick fix” på några veckor, för mig handlar det om en livsstilsförändring som ska vara år efter år och därmed kommer det att ta tid, ingen stress ingen hets, enbart en vilja om att hitta ett sätt för att må mitt bästa.

Är du med mig?

Hoppas solen skiner på dig och du får en underbar dag vännen!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

42 kommentarer

Katarina 2 april, 2023 - 05:58

Ja va spännande att följa, precis så känner jag också. Jag har flera kroniska diagnoser, Dessutom behöver jag gå ner i vikt..men mitt önskemål är att bli stark/bibehålla styrka och att känna mig hälsosam och må så bra jag kan. Den stackars kroppen behöver ju hjälp att hålla stång mot de tillstånd/symtom som motarbetar den. Lycka till på din ” resa” ????????????

Svar
Home2Tiny 3 april, 2023 - 06:55

Blir så glad att du vill hänga med på min hälsoresa Katarina. Förhoppningsvis kan jag inspirera och ge tips som du känner att du kan ta med dig på din resa. Kram och ha en härlig start på veckan. Tina

Svar
Katarina 2 april, 2023 - 05:59

Nämen..3 blommor/emojis blev frågetecken…

Svar
Home2Tiny 3 april, 2023 - 06:56

Vet att det är flera som det blir så här för när de ska skriva emojis, det blir frågetecken istället. Kram

Svar
Britt-Marie Turesson Hallgren 2 april, 2023 - 06:44

Ser fram emot att följa, inspireras och hänga med på Din hälsoresa. Tack för att Du vill dela med Dig????

Svar
Home2Tiny 3 april, 2023 - 06:56

Blir så glad att du vill hänga med på min hälsoresa Britt-Marie. Kram och ha en underbar start på veckan. Tina

Svar
Villa+Ryttarängen 2 april, 2023 - 07:03

Hälsan är så viktig och att ta hand om den borde vara prio ett. Men som du skriver man är som en obstinat tonåring väljer det bekväma. Jag ska också ta tag i träning och kost igen. Hitta den där styrkan så jag håller länge, orkar med jobb och barnbarn. Orkar hålla på i trädgården m.m. Följer dig på din resa. Kraaaam Pia

Svar
Home2Tiny 3 april, 2023 - 06:58

Precis så Pia, jag vill också vara stark för att orka med allt det där underbara som vi har framför oss. Förhoppningsvis kan du blir få lite tips och inspiration av min hälsoresa. Kram och ha en härlig dag vännen. Tina

Svar
Monika 2 april, 2023 - 07:17

Träning och kost är jätteviktigt för hälsan men god, regelbunden sömn är den absolut bästa medicinen. Hoppas du får till en sådan.
Lycka till med din resa och hoppas på tips framöver, helst omkring kost för det är den svåraste biten för mig.
Kram Monika

Svar
Home2Tiny 3 april, 2023 - 06:59

Kul att du vill hänga med på min hälsoresa Monika. Kram Tina

Svar
Eva 2 april, 2023 - 07:18

Åh jaaaa.. vill så gärna se dina tips och trix för din hälsoresa, kommer hänga med för jag behöver också få kontroll på min obstinata tonårshjärna som inte vill det min kropp behöver.

Kramar i massor Eva

Svar
Home2Tiny 3 april, 2023 - 07:00

Blir så glad att du vill hänga med mig Eva och nog ska vi få bukt med våra obstinata tonårshjärnor :):) Vi får peppa varandra. Kram och ha en härlig start på veckan vännen. Tina

Svar
Marie 2 april, 2023 - 07:45

Följer med spänning och förväntningar. Lyckatillkramar ????????

Svar
Home2Tiny 3 april, 2023 - 07:01

Blir så glad att du vill hänga med på min hälsoresa Marie. Kram och ha en härlig start på veckan. Tina

Svar
Monica S 2 april, 2023 - 07:48

Hej fina Tina! Du är beundransvärd. Att ta dig ut på en resa mot bättre mående är något som vi är många som behöver. Jag hänger med dig och snappar upp lite under resans gång.Hoppas att du fortsätter att blogga för du är bäst! Varma kramar/ Monica ????

Svar
Home2Tiny 3 april, 2023 - 07:02

Du är för gullig Monica, blir så glad över dina ord och att du vill hänga med på min hälsoresa. Förhoppningsvis kan jag inspirera och ge några bra tips på vägen. Kram och ha den bästa starten på veckan vännen. Tina

Svar
Monica S 2 april, 2023 - 07:50

Vad händer 4? istället för ett hjärta?

Svar
Home2Tiny 3 april, 2023 - 07:02

Vet att det är många som det blir så hör för när det ska skriva en emoji: Kram

Svar
Gunnel 2 april, 2023 - 11:13

Hej fina Tina ????
Så stark och klok du är! Det är ju mycket vi själva kan påverka och visst är det märkligt att man inte sätter sej själv i första rummet vad gäller hälsan,
Följer dej så gärna och det är alltid lika spännande att se vad du bjuder oss på.
Lycka till!
Kram Gunnel

Svar
Home2Tiny 3 april, 2023 - 07:03

Fina Gunnel, blir så glad att du vill hänga med mig och förhoppningsvis kan jag inspirera och ge lite tips på vägen. Kram och ha en underbar dag vännen. Tina

Svar
Lotta K 2 april, 2023 - 14:49

Hänger självklart med !
Lycka till❤️

Svar
Home2Tiny 3 april, 2023 - 07:03

Så glad jag blir Lotta. Kram och ha en toppendag. Tina

Svar
Gudrun 2 april, 2023 - 14:55

Ser fram emot att hänga med! Tack för att du delar med dig… Kram

Svar
Home2Tiny 3 april, 2023 - 07:04

Blir så glad Gudrun att du vill hänga med på min hälsoresa. Förhoppningsvis kan jag inspirera och ge några tips på vägen. Kram och ha en härlig dag. Tina

Svar
Eva 2 april, 2023 - 16:10

Hänger med dig på allt! Alla dagar i veckan vad det än är????. Älskar din blogg ????

Svar
Home2Tiny 3 april, 2023 - 07:04

Du är för gullig Eva, blir så otroligt glad och dina ord värmer. Kram och ha den bästa starten på veckan. Tina

Svar
Eva 2 april, 2023 - 16:12

Emojjisen omvandlades till frågetecken ovan. Så konstigt. Det var blomma och hjärta när jag skrev. Så vet du.

Svar
Home2Tiny 3 april, 2023 - 07:05

Vet att det är många som har det här bekymret att emojisarna blir frågetecken istället, varför vet jag tyvärr inte. Kram

Svar
Åsa 2 april, 2023 - 20:19

Är absolut med dig!! Låter så klokt. Stort LYCKA TILL! Kram.

Svar
Home2Tiny 3 april, 2023 - 07:06

Blir så glad Åsa att du vill hänga med mig. Kram och ha en underbar dag. Tina

Svar
Ing-Marie Oskarsson 3 april, 2023 - 08:40

Ser verkligen fram emot att följa med på din resa som kanske också kan bli en resa för mig!? Jag lever med flera kroniska sjukdomar och behöver verkligen inspiration. Jag har misslyckats så många gånger när jag försökt ! Men även lyckats ibland, och då mår jag så mycket bättre! Det är lätt att man inte orkar när skoven kommer! Men en liten bit i taget så ska det nog gå bra!
Styrke kramar /Ing-Marie

Svar
Home2Tiny 4 april, 2023 - 06:40

Förstår dig precis Ing-Marie, när jag är mitt inne i ett skov känns orken långt borta, men så brukar jag puffa på mig lite och säga göra en liten sak är alltid bättre än inget. Hoppas jag kan inspirera och ge dig några tips på vägen. Kram vännen och ta hand om dig. Tina

Svar
Eva Lindmark 3 april, 2023 - 08:58

Så taggad få följa din resa. Säkert något man själv får upp ögonen inför..

Svar
Home2Tiny 4 april, 2023 - 06:40

Så glad jag blir Eva att du vill hänga med mig. Hoppas så att kunna inspirera och ge några tips på vägen. Kram och ha en underbar dag. Tina

Svar
Eva 3 april, 2023 - 13:11

Jag följer gärna på din hälsorisk, har själv massa kroniska sjukdomar. Kram ❤️

Svar
Home2Tiny 4 april, 2023 - 06:41

Blir så glad Eva att du vill hänga med mig, hoppas på att kunna inspirera och ge några tips på vägen. Kram och ha en underbar dag. Tina

Svar
Annika 3 april, 2023 - 13:45

Hej! Jag hänger gärna med på din resa! Precis fyllt 50 år och är i förklimakteriet/klimakteriet samt har en trög sköldkörtel sedan många år tillbaka. Så all inspiration och tips välkomnas gärna! Låt oss peppa varandra 🙂 Kram

Svar
Home2Tiny 4 april, 2023 - 06:42

Underbart om vi kan peppa varandra och dela tips här inne, uppskattas verkligen. Blir så glad att du vill hänga med och jag hoppas kunna inspirera och ge några tips på vägen. Kram Tina

Svar
Petra 4 april, 2023 - 03:30

Jag följer med dig i din hälsoresa. Nyfiken på allt men särskilt kosten. Jag är oxå inne i klimakteriet, som det märks på kroppen, vilken förändring. .
Jag är inne på ALPkosten, ätit lchf i 10år.
Ha en fin tisdag. Kram Petra

Svar
Home2Tiny 4 april, 2023 - 06:43

Ja jisses vilket uppvaknande det var hur kroppen förändrades, inget jag var riktigt bredd på. Har själv också ätit lchf under säkert tio år, men lägger nu om kosten en smula så jag hoppas kunna inspirera och ge tips på vägen. Kram och ha en underbar dag. Tina

Svar
Åse 4 april, 2023 - 06:20

Härligt och blir så glad du vill dela med dig !
Inspirerande följa din blogg innan med inredning , bakning , mode mm och Nu blir det superkul då jag själv är där och behöver tactag och må bättre !
Tack fina för du tar dig tid och ger oss livsglädjande texter och bilder.

Svar
Home2Tiny 4 april, 2023 - 06:44

Blir så glad Åse att du vill hänga med oss här inne. Ska självklart fortsätta med allt som jag brukar men nytt blir då hälsan som jag hoppas kunna ge några tips på vägen om. Kram och ha den bästa dagen. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »