NU ÄR JAG REDO FÖR 2023 – ÄR DU?

av Home2Tiny

Dags att lägga 2022 till handlingarna och starta upp 2023

Som jag skrev i nyårshälsningen behöver jag alltid några dagar på mig för att smälta året som gick, låta det sjunka in liksom innan jag tar mig an det nya året.

Jag är absolut ingen människa som ältar saker och ting och kanske har det mycket med att göra att jag tar mig tid att reflektera över året som gått, analyserar och tar lärdom av det som har hänt.
När det är klart, lägger jag det mesta bakom mig och tar riktning framåt, aldrig bakåt.

De fina minnena lägger jag i minnesbanken som plockas fram lite då och då, resten arkiveras och ja, glöms bort helt enkelt.

De senaste åren har jag velat behålla julen ett tag in i januari, men julen 2022 var jag så färdig med, vet egentligen inte varför, kanske berodde det på att jag startade redan lite smått i oktober, i alla fall på nyårsdagen åkte allt ner i sina lådor, inklusive båda granarna.

Inte lika kul att packa ner som att packa upp, det tror jag nog vi alla kan vara överens om.

Alltid ett kaos innan allt är nerpackat.

Har lärt mig med åren att även om det är förbannat tråkigt och jag helst skulle vilja slänga ner allt i en låda, så har jag igen det till nästa jul att allt packas ner ordentligt och noga märkt.

Silkespapper runt allt pynt till exempel.

Och numera sparar jag alla lådor som saker och ting ligger i, betydligt enklare att förvara i resten av årets tio månader.

En sista bild på årets gran innan allt plockades ner.

Spelade julmusik för sista gången denna julen, grät en skvätt för jag blir så känslosam.
Hur kommer allt vara nästa år?
Saknar pappa extra mycket alltid vid sådana här tillfällen också, vilket får kranen att droppa än mer från ögonen.

Sen stänger jag av julmusiken, slår igen sista jullådan, torkar tårarna och jag är redo för
2023.

Är du?

Ha den bästa dagen vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

6 kommentarer

Ulrica 3 januari, 2023 - 07:49

Absolut mixed feelings när julen ska packas ned och man ska ta sig an både vardag och nytt år. Har varit i julbubblan så länge nu att det börjat bli ”vardag” ? Men den åker nog med idag. Brukar skriva en lapp och lägga ned i nån av jullådorna. Skriver lite hur julen var, vilket väder det är och vad familjen ägnar sig åt just då, det blir en rolig läsning när julen åker fram igen. När allt är borta fäller jag en tår av tacksamhet och stänger dörren till året som gått. Blir blödigare för var år som går och tänker på de som inte är med oss längre. Julen är för mig en tid för eftertanke, vila och umgänge med nära och kära. Ha en fin dag och tack för era fantastiska inlägg ???

Svar
Home2Tiny 4 januari, 2023 - 09:44

Så mysigt att lägga ner en lapp i jullådan, att mötas av den när man packar upp nästkommande jul ger verkligen fina minnen. Är precis lika känslosam vid julen som dig och det blir en och annan tår, speciellt när jag packar upp och ner julen. Kram vännen och tack själv för dina alltid fina och tänkvärda ord, uppskattas enormt. Önskar dig den bästa starten på 2023. Tina

Svar
Villa+Ryttarängen 3 januari, 2023 - 08:30

Jag är ju inget fan av julen så när den packas ner så känns det befriande. Borde vara mer noga med att slå in pyntet i silkespapper. Så absolut är jag redo för 2023 det kommer bli bra. Kraaam Pia

Svar
Home2Tiny 4 januari, 2023 - 09:45

Håller med Pia nu gör vi 2023 till det bästa året på länge. Kram och ha en härlig dag. Tina

Svar
Lisa 3 januari, 2023 - 23:38

Känner precis som du att nu är jag färdig med julen och allt är nedpackat med silkespapper och jag hoppas verkligen att 2023 blir ett gott nytt år för oss alla

Svar
Home2Tiny 4 januari, 2023 - 09:46

Lika mysigt som det är att packa upp julen, lika skönt är det att ta ner. Nu gör vi 2023 till det bästa året på länge vännen. Kram och ha en underbar dag. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »