Recept på Saffransskorpor med pistagenötter och choklad

av Home2Tiny
Recept på Saffransskorpor med pistagenötter och choklad

Något gott till tre-fikat vill jag gärna ha

Och såhär i juletid är en favorit saffransskorpor.

Spröda godsaker med smak av saffran och i vanliga fall med knaprig mandel i.

Men den här gången hottade jag upp den “vanliga” varianten och istället för mandel tog jag pistagenötter och ovansidan på skorpan fick mörk choklad på sig .

Om det blev gott?

Som om saffransskorpan ska på galafest och tagit på sig festblåsan, med andra ord galet smarrigt.

Ska vi kika på receptet?

Recept på Saffransskorpor med pistagenötter och choklad

SAFFRANSSKORPOR MED PISTAGENÖTTER OCH CHOKLAD

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

INGREDIENSER

100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
5 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl pistagenötter

100 g mörk choklad
Några grovhackade pistagenötter

SÅ HÄR GÖR JAG

Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret tillsammans med saffran och häll över i en annan bunke
Rör ner äggen
Blanda de torra ingredienserna med pistagenötterna och vänd ner det i bunken
Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
Grädda dem mitt i ugnen i cirka 25 minuter
Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader
Skär längderna i skivor och lägg tillbaka dem på plåten
Torka skorporna mitt i ugnen i cirka 15 minuter
Ta ut dem och låt dem svalna
Smält under tiden den mörka chokladen
Doppa ovansidan av skorporna i chokladen
Strössla med grovhackade pistagenötter
Ställ skorporna några minuter i kylen så att chokladen stelnar
Förvara skorporna svalt och torrt till exempel i ett skafferi

NJUUUUT!

Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny

Det lär bli några omgångar av de här saffransskorporna innan julen är slut.

Fint att ha dem i en glasburk med ett vackert band runt.

Bara att sätta fram på fikabordet och låta gästerna ta för sig.

Ha en underbar dag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »