BJUD PÅ EN SAFFRANSTIRAMISU TILL DESSERT

av Home2Tiny

Det finns alltid plats för dessert

Även om magen står i fyra hörn efter julens goda mat så är något sött efter middagen välkommet.

Det bästa är enligt mig är om efterrätten är något jag kan förbereda någon eller några dagar innan, då slipper jag stå i köket och stöka när jag mycket hellre vill umgås med gästerna vid bordet.

Den här saffranstiramisun är därför perfekt att bjuda på.
Busenkel att veva ihop och det ända du behöver göra innan servering är att dekorera den, hur smidigt liksom.

Ska vi kika på receptet?

SAFFRANSTIRAMISU
Ingredienser Ca 8 port
1 kuvert saffran
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
2 tsk vaniljsocker
8-10 Savoiardikex
Ca 1/2 dl kallt starkt kaffe (du behöver inte använda allt)

TOPPING
6 msk hasselnötter
3 krm olja
3 krm salt
1 1/2 tsk socker
Granatäpplekärnor
Ev myntablad

SÅ HÄR GÖR JAG
Rör ut saffranet med lite av det kalla kaffet
Vispa grädden fluffigt
Häll i den kondenserade mjölken, vaniljsocker och saffran
Rör om väl
Klä insidan av en brödform på ca 2 liter med plastfolie
Placera kexen i bottnen så att de följer formens långsida
Häll över lite kallt kaffe över kexen
Fördela lite av smeten ovanpå, släta till
Varva kex med kaffe och smet
Avsluta med smet.
Ställ i frysen i minst 5-6 timmar

TOPPING
Rosta nötterna i en torr och het stekpanna
Häll över olja, salt och socker
Låt sockret karamelliseras
Ta av från värmen och lägg nötterna att svalna på ett bakplåtspapper
Lägg upp saffranstiramisun på ett serveringsfat och garnera med granatäpplekärnor och de karamelliserade nötterna.
Lägg på några myntablad
Servera

NJUUUUUUT!!!!!

Goda julsmaker i tillsammans med kexens sprödhet är en lyckad kombo och saffranet trivs bra ihop med kaffet.

Sen gillar jag det krispiga garnityret med både nötterna och granatäpplekärnorna, det ihop med glassen är en riktig hit.

Den här saffrantiramisun blev en succé här hemma och jag kommer att göra den flera gånger i jul.

Ha en mysig dag vänner!

Kramisar
T

8 kommentarer
41

LIKNANDE INLÄGG

8 kommentarer

Villa+Ryttarängen 4 november, 2022 - 13:44

Oj så gott! Vet inte om jag klarar av att göra den bara men värt ett försök. Mums! Kraaaam Pia

Svar
Home2Tiny 5 november, 2022 - 08:40

Denna är verkligen busenkel att göra och så himla god. Kram och ha en fin dag vännen. Tina

Svar
Hannas krypin 4 november, 2022 - 16:28

Låter fantastiskt gott. MInus kaffet då, jag gillar inte kaffe. 🙂

Svar
Home2Tiny 5 november, 2022 - 08:42

Den är så god och det går hur bra som helst att skippa kaffet. Kram vännen

Svar
Lisa 4 november, 2022 - 23:46

Mums den måste jag ju testa Tack för receptet

Svar
Home2Tiny 5 november, 2022 - 08:42

Den är bara så god och så enkel att göra. Kram vännen och ha den bästa dagen. Tina

Svar
Ulrica 5 november, 2022 - 06:36

Så gott det lät och framförallt såg ut! Ljuvliga bilder Tina, du/ni har så många strängar på eran lyra. Riktiga allkonstnärer och jag är så glad att jag snubblade in hos er för några år sedan 🙏🏻😇 Sitter med tända ljus, kaffe och njuter av eran blogg. Regnet piskar på rutan och dagen ligger framför. Älskar mornar 🙌🏻 Ha en fin dag

Svar
Home2Tiny 5 november, 2022 - 08:44

Fina Ulrica, önskar jag kunde ge dig en stor varm kram i verkligheten. BLir så otroligt glad över dina ord, det betyder verkligen så himla mycket för mig. Kram vännen och ha den bästa dagen. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.