DIY – Gör en höstkrans av trädgårdens vissna blommor och blad

av Home2Tiny

En styck höstkrans i växthuset

Efter lite sensommarstäd i trädgården är det inte så dumt att ta vara på lite smått och gott som annars kommer hamna på komposten.

Även om blommor och blad börjat vissna är det inte lika med skräp, tänker man lite utanför boxen är det inte svårt att se att mycket fortfarande är dekorativt och kan användas till att pryda en krans till exempel.

Just till den här höstkransen som för övrigt inte tog mig mycket mer än tio minuter att göra använde jag en stomme av halm och runt den virade jag brudslöja som jag band fast med en grön spoltråd.

De något torkade ormbunksbladen lyser som bronsornament på kransen, absolut värda att ta hand om efter de levererat i årets rabatt.

Ett annat supertips som jag använder mig av när det gäller solrosor, är att försiktigt plocka bort de vissna gula kronbladen.
Vips har du en “ny” blomma att använda i dina buketter (glöm dock ej snitta om) eller som här till kransen där jag knipsade bort det mesta av stjälken och använde mig bara av själva blomman, snygg detalj, eller hur?

Solhatten kan man göra likadant med, men här lät jag faktiskt de vissna kronbladen sitta kvar eftersom de var så fina i färgen och inte så sköra till skillnad mot solrosens blad.

Kärleksörtens rosa nyans passar perfekt till de rostigt bruna och håller ofta länge.

Hortensian är den ända “färska” blomman i kransen, ljuvlig kulör och kommer förhoppningsvis vissna med stil och behålla sin fägring.

Som sagt det är mycket man kan ta vara på i trädgården och göra till något utöver det vanliga.

Att omfamna säsongerna och tillvarata det som finns nära gör även miljön och plånboken glad.

Dahliorna levererar som aldrig förr, som att beskåda ett blomsterfyrverkeri utanför våra fönster varje dag.

Hoppas du blev inspirerad till att gå ut i trädgården på skattjakt bland det vissna för att göra något dekorativt och personligt att hänga i ditt hem.

Njut dagen vänner!

Kramisar
T

2 kommentarer
41

LIKNANDE INLÄGG

2 kommentarer

Åsa 9 september, 2022 - 09:02

Ja absolut! Ligger hemma sjuk men kanske orkar binda en krans. Som jag längtar efter dina Julbilder nu! här är kallt och grått, tittade nyss tillbaka och fick den stora avundsjukan på din gröna pepparkaksburk som jag sökte/söker men aldrig fick tag på. Du har såå fina bilder , ser fram emot många nya!! Kram <3 Åsa

Svar
Home2Tiny 12 september, 2022 - 07:38

Ånej så trist Åsa, hoppas du mår bättre nu. Du är så himla gullig och du gör mig alltid så otroligt glad med dina ord. Vet du…. jag har redan börjat planera inför årets julresa så jag hoppas så att du vill hänga med oss på resan i år också. Stor kram till dig och ha en fin start på veckan. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.