Vippjasmin i fönstret och vad är ett personligt hem?

av Home2Tiny
Vippjasmin i fönstret och vad är ett personligt hem?

Det nygamla träbordet är fortfarande kvar

Det är alltid roligt när ni ger respons i kommentarsfältet, delar era tankar och ställer frågor.

Att ha aktiva följare som engagerar sig betyder så otroligt mycket för mig och gör den här bloggen så mycket mer levande.

Sen är det alltid uppfriskande att få höra era synpunkter, ni som tycker annorlunda än mig, det ger alltid en tankeställare.
Sen finns det enligt mig aldrig några rätt eller fel inom inredning och mode, där ska man alltid följa sitt eget hjärta och magkänsla oavsett vad andra tycker.

Ett personligt hem tycker jag kan bli ett aningen slitet uttryck när någon ta sig rätten att bestämma över vad ett personligt hem är.
För mig är alla hem personliga, jag menar, personen som bor där har oftast inrett efter sitt tycke och smak, vem kan då ställa sig med pekpinnar och ge uttryck vad som är korrekt eller inte, det är ju inte hen som bor där och därmed inte hens sak att avgöra vad som rätt eller fel.

Hänger du med i mina tankar?

Vi lämnar detta för en stund och riktar istället ögonen mot blomman som står i fönstret.
När den skymtar förbi i någon bild får jag alltid frågan om vad detta är för någon växt.

Svaret är en Vippjasmin.

Jag köpte den i slutet på januari i år, ska vi kika på hur den såg ut då

 Den var inte så stor då (hela inlägget kan du läsa HÄR) och Sturehofkrukan som jag planterade den i var betydligt mindre än den som står i fönstret nu.

Tanken var att jag ville att den skulle växa och slingra sig uppåt och bli som en grön gardin runt fönstret och ta mig tusan att det faktiskt har blivit så.

Ja den växte fullständigt ut den här krukan, så när vi var uppe i Stockholm i maj så köpte jag en modell större kruka hos keramikern Tina på Sturehofs slott.

Lite joxigt att få ner den här slingrande “grönsaken”

Minst sagt på tiden att den fick en ny kruka.

Här ser du skillnaden på krukorna, finaste krukorna jag vet.

Och så här fint slingrar den sig idag.

Skjuter ständigt nya skott och jag försöker verkligen ge den så mycket kärlek jag kan.

Hoppas den bara nu kommer att överleva vintern när vi så småningom drar på värmen, växter är för det mesta känsliga för det.

Ha den bästa dagen vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

6 kommentarer

Lillemor Bae 20 augusti, 2022 - 08:33

Hej
eftersom jag är en av alla som fick lätt panik när du övervägde att sluta blogga så ska jag visa min uppskattning genom att vara aktiv jag med.
Jag vill oxå ha en vippjasmin men har inte lyckats hitta någon ännu.
jag läste det här rådet på blomsterlandets hemsida, du kanske har koll men tipset kommer här:
För säker och rik blomning låt växten stå ute några svala höstveckor, ner till +5°C. Planteras om till våren i näringsrik blomjord

Svar
Home2Tiny 20 augusti, 2022 - 08:53

Du är för gullig Lillemor så himla glad jag blir för dina rader. Hade faktiskt koll på det där med att låta den stå svalt under några höstveckor, får ser hur jag gör då det är lite bök och stök att plocka ner den, sen är det helt okej att den inte blommar också, gillar de gröna, även om blommorna är vackra och doftar underbart. Kram och ha en underbar dag. Tina p.s det värmer otroligt mycket att du vill hänga med oss här inne.

Svar
Åse Bäckvall 20 augusti, 2022 - 10:28

Håller fullständigt med när jag läste du övervägde sluta blogga så självklart är jag aktiv med koll, likes och kommentarer så mycket jag förmår
Du har en ärlig och fin blogg ?

Svar
Home2Tiny 23 augusti, 2022 - 07:35

Tack söta Åse blir så glad över dina rader här inne, de ger mig energi till att fortsätta. Kram och ha den bästa dagen. Tina

Svar
Lena Fors Bengtsson 20 augusti, 2022 - 13:49

Wow vad den har vuxit Vippjasminen? Kan ju vara bra att införskaffa då alla mina växter inomhus börjar bli tråkiga. Just nu är det full fokus på mina dahlior som växer och frodas. Blommorna är gigantiska och väger ton känns det som. Gör en fortsatt bra lördag?kram Lena.

Svar
Home2Tiny 23 augusti, 2022 - 07:37

Men visst har den vuxit till sig rejält vippjasminen. Ja nu växer dahliorna så det knakar, dock har vi det så fruktansvärt torrt så jag hoppas de klarar sig, har några som inte mår sådär jättebra. Håll tummarna att de klarar sig. Kram och ha en härlig dag vännen. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »