Vilken väljer du? Söt omelettmuffins eller salt omelettmuffins. Recept på båda

av Home2Tiny

Enkelt och gott!

Och något som jag har gjort i många herrans år i olika varianter, när jag använder muffinsform kallar jag dem omelettmuffins.

De här är ett superbra glutenfritt recept och du kan använda det på två olika vis antingen till salt eller sött.

I den här varianten använder jag sött, det vill säga jag har i vaniljpulver och lite ica sötströ och servera med sylt och grädde.

Gör jag den salta varianten tar jag i en gnutta salt och ost istället och servera till exempel räkröra i.

De här serverar jag gärna till helgfrukosten eller till fika, finns det färska, svenska jordgubbar är det allra bäst.

Nu hade Mr C köpt det till mig, men jag hade bara lämnat tre kvar sedan kvällen innan, ha, ha, svenska jordgubbar i maj, det är vardagslyx deluxe det.

OMELETTMUFFINS
Ingredienser ca 10 stycken
50 g smör
1 dl mandelmjöl
1/2 dl mjölk
1/2 dl vispgrädde
3 ägg
3/4 tsk vaniljpulver
1 tsk Ica sötströ

Så här gör jag
Sätt ugnen på 200 grader
Smält smöret (jag gör det i mikron)
Vispa ihop mandelmjöl, mjölk, vispgrädde, vaniljpulver och sötströ i en bunke.
Vispa ner smöret (spara en del för att smöra muffinsformarna)
Vispa sen ner ett ägg i taget.
Fyll formarna till ungefär till hälften.
Grädda muffinsarna i cirka 15 minuter, de ska få fin färg och pösa upp.

Serveras med vispad grädde, sylt eller färska bär och lite vallmofrön

NJUUUUUUT!!!!!!!

Vill du göra den salta varianten gör du exakt likadant men byter ut vaniljextraktet mot 1 krm salt och sötströ mot cirka 1/2 dl riven ost.

Jag brukar ibland blanda rysk yoghurt med lite vispad grädde, fräscht och känns lite lättare.

Perfekt när man vill ha något omedelbums och gott.

Ha en ljuvlig dag vänner!

Kramisar
T

2 kommentarer
30

LIKNANDE INLÄGG

2 kommentarer

Åse 25 maj, 2022 - 19:20

Men mums så gott det lät!😋Måste prova!
Kram Åse

Svar
Home2Tiny 26 maj, 2022 - 09:04

Verkligen ett så användbart recept som du kan variera hur mycket som helst. Går att göra i en rund ugnsform också, det brukar jag göra den salta varianten i och lägga på fyllningen efteråt och servera hela formen på bordet. Kram och ha en underbar dag vännen. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.