Jobbet, kriget och en krislåda

av Home2Tiny

Inlägget innehåller apprllänk till Mio möbler
När hjärtat går itu och känslorna stormar är vår oas den bästa platsen att hämta kraft på

Det blev några dagars tystnad, jag har helt enkelt inte hittat orden.

När världen ställs inför det faktum att det utbryter krig i Europa 2022, familjer som flyr för sina liv, bomber som exploderar och panikslagna barn som lämnas på bussar av storgråtande föräldrar, för att de ska kunna ta sig ur landet, då känns allt annat så futtigt.

Vi försöker göra allt vi kan för att hjälpa med att skänka både pengar och kläder, men ändå, hjälplösheten fladdrar inom mig precis hela tiden.

Hur är detta möjligt 2022?

Jag är så oändligt tacksam över vårt växthus.
Hit jag kan gå och stänga ute världen för en stund, hämta andan och pyssla med saker som får mig på lite andra tankar.

Samtidigt har vi suttit länge och diskuterat här ute, hur väl förberedda är vi inför en katastrof till exempel?
Inte särskilt har vi insett.
Därför har vi börjat göra listor på vad vi ska köpa och förbereda, en slags krislåda, med förnödenheter men också med praktiska saker som kan behövas om infrastrukturen skulle slås ut.

Känns overkligt att vi sitter här 2022 och pratar om saker som jag aldrig trodde vi skulle behöva, men efter de senaste dagarnas upplevelse är vår trygghet skakad och att känna sig otrygg är inte en behaglig känsla.

Mycket kan hända snabbt och att vara någorlunda förberedd för olika situationer gör mig lugnare.

Att omge mig med blommor och växter gör mig harmonisk, favoriten just nu, Mimosa.

De solgula blommorna får mig att le, en riktig humörhöjare.

Fröer som jag skulle planterat i veckan ligger fortfarande och väntar, allt sattes på paus liksom.

Tända ljus ger alltid en känsla av hopp.

Vi har också pratat mycket om vårt jobb, hur vi ska sköta det på ett balanserat sätt när världen skakar.

Och vi har nog kommit fram till att vi ska försöka fortsätta som vi brukar men med lite mer eftertanke, ta en dag i taget och gör vad vi kan för att du som kikar in här ska få några minuters frizon från allt det hemska som händer.

Inte så att vi blundar för det på något sätt, inte alls, men det kan vara skönt att ha en plats att hämta andan för en stund, omfamnas av värme och hopp och det hoppas vi att vi kan bidra med i en liten skala.

Känns det okej tycker du?

Du hittar den takhängda hyllan HÄR (apprl-länk till Mio möbler)

Smidigt att kunna hänga upp saker i krokarna och även ställa på hyllan.

Vi gick från en pandemi (som i och för sig fortfarande håller oss i ett grepp) till något så fruktansvärt som krig.
Själv känner jag mig helt snurrig och har ett ångestpåslag som gör det svårt att andas i vissa stunder, jag är faktiskt rädd.

Rädd för vad en liten mans hybris redan har åstadkommit och vad hans nästa steg är.

Jag hoppas av hela mitt hjärta att demokratin, medmänskligheten och kärleken till livet övervinner allt detta hemska och att folket i Ukraina får all den hjälp de behöver.

Ta hand om er vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

8 kommentarer

Monica S 1 mars, 2022 - 07:29

Hej fina Tina! Delar din ångest och rädsla över var som händer så nära oss.Mitt hjärta blöder när jag ser dessa familjer som splittras. Tänker på framtiden för mina stora barnbarn.Att hämta andan med växter och natur är ett sätt att koppla bort tankarna för en stund. Jag tar min promenad ner till havet för att andas frisk luft. Ha det så bra som det är möjligt vi får dela kärlek och värme till varann ! Många varma kramar /Monica❤️

Svar
Home2Tiny 5 mars, 2022 - 10:48

Allt är så fruktansvärt hemskt och jag känner mig så maktlös. Skönt att ha någon slags frizon där tankarna kan skingras en smula. Ta hand om dig vännen. Stor varm kram och ha en fin dag. Tina

Svar
Erika 1 mars, 2022 - 08:45

Världen behöver inte mer ondska i form av krig. Maktgalna män är precis vad ordet säger.
De har inte förmågan att ser utanför sin egen sfär. Dom ser också till så skyddsnätet
omringar dem själva. Skulle deras medvetenhet förstår att de själva skulle befinna sig i skottlinjen
hade det med all sannolikhet inga krig existerat. Rädslan över det som händer är stor, den
går inte att bortse från!

Till och från stänger jag av världen utanför. Att hela tiden tänka på det som sker, skulle få förödande
effekt själsligt sett. Befinna sig i sin egen värld av stillsamhet, inga ljud som stör, istället det som ger
balsam för själen, det man var och en skapar utifrån sig själv.

Vi behöver en vit själ som styr världen, inte en svart längre, frågan är om det någonsin kommer att ske.
Hoppet är väl det sista som överger oss människor men, ibland undra jag hur allt skall sluta, så länge
maktgalna män skall styra världen.

Svar
Home2Tiny 5 mars, 2022 - 10:49

Ja jag är så trött på dessa maktgalna män som bara ser till sig själva. Precis som du måste jag stänga ute världen från och till för att orka ta in, ändå känner jag mig så maktlös, även om jag gör det jag kan. Ta hand om dig vännen. Stor varm kram. Tina

Svar
Sabelhagens olivlund-Maria 1 mars, 2022 - 12:53

Det är så fruktansvärt och hjärtskärande. Man vet ju inte vad denna maktgalna man kan hitta på… Jag blir orolig och rädd när jag tänker på det, och tanken kommer upp ibland.. kommer vi vara säkra i Sverige…
Skönt att kika in hos dig och få lite feelgood.
Ha en fin dag vännen
Kram Maria

Svar
Home2Tiny 5 mars, 2022 - 10:50

Är glad att du kan känna vår blogg som en liten frizon och få en smula feelgood, precis det vi vill. Ta hand om dig vännen. Stor varm kram. Tina

Svar
Angie 1 mars, 2022 - 13:31

Tycker att din plan låter bra. Hela din blogg genomsyras av äkthet och värme så jag betvivlar inte för en sekund din och din mans innerliga känslor kring det som sker. En liten oas av värme bjuder ni på och det är verkligen viktigt i tider som dessa. Du gör världen lite mindre hemsk för andra människor.

Svar
Home2Tiny 5 mars, 2022 - 10:50

Tusen tack Angie, vi blir så otroligt glada för dina ord som värmer ända in i hjärteroten. Stor varm kram från oss. Tina och Mr C

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »