Jag plockar fram Tulpia av Ulrica Hydman Vallien

av Home2Tiny
Jag plockar fram Tulpia av Ulrica Hydman Vallien

Köket badar i ljus

Och förutom att dammråttorna solbadar i ljuset och fönsterna ser ut att ha ett tonat instagramfilter över sig så är det bara helt underbart.

Tror aldrig jag har längtat så mycket efter ljus och värme som det här året och aldrig har jag törstat så mycket efter färg i min tillvaro.

Förmodligen för att ljus och färg ger mig energi och gör mig glad.
Det kan också handla om att jag behöver lite spänning i vardagen, har varit ganska trött på vårt slätstrukna beige hem och är nu redo för att utmana mig själv med mer kaxiga mönster och kulörer.

Sen hur länge den här färgåkomman varar får vi såklart se, det kan svänga rätt så fort, det vet vi ju.

Och jag tar det varsamt, för att inte chocka mitt monokroma sinne alltför mycket, letar runt och ser vad jag kan hitta i mina gömmor och se där på köksön vad som har letat sig fram ur ett skåp.

Ni som tummade i alla inredningsmagasin som fanns under 90-talet vet hur trendigt det var med Ulrica Hydman Valliens alster.

Själv blev jag överlycklig när vi fick den här skålen och fatet nedan i bröllopspresenter 1996.

De var mina ögonstenar under några år, sen liksom all inredning som kommer och går åkte de in i ett skåp och där har de stått fram tills nu.

Svensk glaskonst förtjänar att få glänsa och jag i min färgyra tycker att både Tulpiaskålen och fatet passar utmärkt här hemma.

Fatet placerade jag i stringhyllan, lutande mot väggen som en tavla.

Och bara den där lilla färgklicken gjorde så mycket för helheten och jag känner hur jag ler varje gång jag kikar på det.

Vet du förresten att  Tulipa är den mest sålda glasserien någonsin i världen.
När serien var som mest efterfrågad världen över sysselsatte Ulrica Hydman Vallien ensam en ateljé med ett tjugotal dekormålare vid Kosta Boda.

Visst blir det fräcka kontraster som kompletterar varandra på ett ögoninfallande sätt, den lite barnsligt charmiga tulpanen mot den strama Stringhyllan och detaljerna från by Lassen, jag gillar det tokmycket.

Ha den bästa dagen vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »