En sneakpeak på vårt “nya” kök

av Home2Tiny

Kunde inte låta bli att visa en liten sneak-peak från köket.

Hur nöjd jag är på en skala?
110 minst, för fy bubblan så himla bra det blir.

Det är några detaljer som jag vill ha klart innan jag visar det fullt ut och berättar vad vi har gjort, men lite känsla tror jag du får ändå av de här bilderna.

Det känns som ett helt nytt kök, luftigt och mer rymligt och jag tycker att vi har lyckats få till bistrokänslan som jag ville åt.

Nu går vi här hemma och funderar på en kaffemaskin.
Fördelar och nackdelar
Eller är det bättre med en vanlig kaffekokare som vi har?
Vår Moccamaster har verkligen levererat supergott kaffe, så är det bara onödigt med en kaffemaskin?

Har du erfarenhet av en kaffemaskin får du gärna dela med dig, tycker nämligen det är supersvårt.
Är det mer en cool inredningsdetalj än bra funktionsmässigt?

De är ju inte billiga de där maskinerna så vi känner att vi verkligen är säkra på vad vi vill innan vi hastar iväg och köper något.

Grönt fat hittar du hos Arket HÄR

Men en styck mini-makeover på köket – (snart) check!

Annars så är halsont och huvudvärk tillbaka.
Så istället för ett roligt kundmöte idag, så blir det soffläge och seriemaraton

Hur mår du?

Ha en toppendag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

16 kommentarer

Sabelhagens olivlund-Maria 2 februari, 2022 - 09:29

Det blev så himla snyggt! Och dom gröna detaljerna i kanna, glas och lampa är så fint. Om kaffemaskiner vet jag inget, är en tedrickare :).
Vi är sjuka alla tre här hemma, Daniel har testat positivt i helgen, jag har testat negativt och sonen har inte testat sig ännu. Så så är läget här:)
Krya krya och ha en fin dag
Kram Maria

Svar
Home2Tiny 3 februari, 2022 - 11:03

Hoppas ni mår bättre vännen, förkylt här också dock inte covid. Tusen tack, vi är så nöjda med köket. Kram och ha den bästa dagen. Tina

Svar
Ann Gustafsson 2 februari, 2022 - 11:33

Vi är inne på vår fjärde kaffemaskin har du väl börjat vill du inte dricka annat kaffe så stor skillnad. Köper även smaksatta hela bönor som man kan göra riktigt lyxkaffe med .

Svar
Home2Tiny 3 februari, 2022 - 11:05

Oj ja då är du ett riktigt kaffemaskinproffs förstår jag. Älskar smaksatta kaffebönor, inte bara för att mala för att dricka kaffe utan också smaksätta i bakverk. Vi fortsätter att fundera här hemma. Tack för din in-put. Kram och ha den bästa dagen. Tina

Svar
Tanja 2 februari, 2022 - 14:36

Så fint och fräscht, ser fram emot fler bilder! ? Jag håller med Ann, sedan vi köpte vår maskin har vi insett att vi alltid kommer vilja ha en. Det blir en fyllig färsk go smak som överträffar allt annat. ☕️

Svar
Home2Tiny 3 februari, 2022 - 11:06

Det är så alltså, blir helt klart sugen på att köpa en, men vi fortsätter att fundera ett tag till. Tack för din kommentar. Kram och ha en underbar dag. Tina

Svar
Anna 5 februari, 2022 - 08:14

Hej, vi har två maskiner en från Jura och en kapselmaskin från Nespresso. Nespressomaskinen är outstanding blir supergott, fylligt kaffe där du även kan köpa smaksatt kaffe från deras Baristakollektion. Gillar du/ninjakrigare så kan jag varmt varmt rekommendera en Nespressomaskin. Kapslarna är dyra men värt varenda krona. Maskinen desto billigare införhålandentill en Juramaskin. Ett tips är att åka till Nk eller en Nespressoåterförsäljare där har ni möjlighet att smaka på kaffe i olika smaker ?? Lycka till med ert beslut.

Svar
Home2Tiny 7 februari, 2022 - 09:25

Tack för din in-put Ann. Vi har faktiskt en Nespressomaskin som står nere på Mr C:s kontor, den vaktar han som en hök, ha, ha. Känns som att vi får fundera lite till eftersom det är ganska mycket pengar ändå. Kram och ha den bästa starten på veckan. Tina

Svar
Anna N 3 februari, 2022 - 08:14

Fint det blev!
Vi är tillbaka på Moccamastern, det är bästa kaffet i längden ändå…
Krya på dej!
Kram Anna N

Svar
Home2Tiny 3 februari, 2022 - 11:07

Okej så ni bytte tillbaka från kaffemaskin till Moccamastern igen, intressant. Tack för kommentaren, den tar jag med mig när vi fortsätter att fundera på hur vi ska göra. Kram och ha en härlig dag. Tina

Svar
Ann-Britt Josefsson 3 februari, 2022 - 17:05

Maken köpte en kaffemaskin för säkert 12 år sedan och då var jag först rätt irriterad, mest för priset, höll på att smälla av när jag hörde det (runt 23 000 kr). Men, det dröjde inte länge innan jag insåg att det är en av våra bästa investeringar. Supergott kaffe med hela bönor. Smidigt för en kaffeslurkare som jag, att få en rykande god nybryggd kopp och det så lätt och smidigt som med ett enkelt knapptryck. Och inget svinn, man brygger inte mer än vad som dricks upp. Nu har vi en Moccamaster också, som vi mest använder när vi har många gäster för då vill jag att alla serveras kaffe samtidigt – tar ju lite mer tid när alla ska få sin kopp av kaffemaskinen. Ja, summa summarum kan jag säga att skulle vår Jura Z6 någonsin gå sönder så köper vi en likadan direkt! Oavsett pris – såååå väl värd det – och jag vill aldrig vara utan den! Ha en fin kväll! Kram kram

Svar
Home2Tiny 7 februari, 2022 - 09:23

Tack Ann-Britt för din in-put. Vi har fortfarande inte bestämt oss, det är väl lite det där att vi måste ha kvar vår Moccamaster ändå eftersom precis som du skriver vill kunna servera kaffe till alla samtidigt när vi har gäster. Så vi får väl se hur det blir. Hoppas allt är bra med er. Kram och ha en härlig start på veckan. Tina

Svar
Ingela 7 februari, 2022 - 20:20

Vi har ingen kaffemaskin, har inte heller några tankar på det. Moccamaster duger gott, tycker jag.
Vi var hos goda vänner på den tiden man umgicks, läs före pandemin… De har kaffemaskin och tänk så knasigt jag tyckte det var att sätta sig till dukat kaffebord, sedan plockade värdinnan kaffekopp efter kaffekopp för att fixa kaffe åt oss. När alla fått kaffe, skickades kakorna runt, men då var ju kaffet kallt hos de som fått först!!! 🙂
Ingela

Svar
Home2Tiny 8 februari, 2022 - 08:21

Det är lite de tankarna jag har haft. Om vi skulle skaffa en kaffemaskin hade vi ändå behövt behålla Moccamastern och då kan det kännas lite onödigt. Samtidigt som många säger att kaffet blir så gott och att man inte gör av med mer än man dricker. Som alltid är det både för och nackdelar. Kram och ha en härlig dag. Tina

Svar
Helenas enkla vardag 16 februari, 2022 - 18:57

Hej Tina och Mr C! Nu måste jag också svara. För det första blev köket supersnyggt. Gillar allt. Nu till min erfarenhet av kaffemaskin. Vi fick ju en Jura i bröllopspresent
och var väl nöjd med den, utom när vi var många som skulle dricka kaffe, då skulle jag velat ha en bryggare. Sedan tyckte jag Juran var krånglig att rengöra, så många moment. Sedan sa maskinen att den behövde på service och då skulle den skickas till Stockholm och det blev aldrig gjort, så när vi skildes fick Jonas ta den och jag köpte en Moccamaster. Gillar den för att den är snabb och gör gott kaffe. P har en kaffemaskin, siemens, men tycker det alltid måste tömmas sump och restvatten och vattentanken är alltid slut, så jag vet inte. En kaffemaskin tar stor plats och det är ju inte bara att trycka på en knapp. Kram på er Helena

Svar
Home2Tiny 19 februari, 2022 - 10:45

Hej vännen och tack för in-put. Vi har verkligen funderat fram och tillbaka på det här, men som det känns nu kommer vi att behålla Moccamastern och avvakta med kaffemaskinen. Vi har ju en liten som vi kan använda, dock står den för tillfället nere på Mr C:s kontor och jag tror han håller rätt hårt i den, ha, ha. Hoppas vi snart kan ses igen, vi tänkte ta en tur till Stockholm framöver så kanske vi kan ses där. Kram till er från oss

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »