Julstjärnan på ett nytt sätt och jag lyssnar på kroppens signaler

av Home2Tiny

En mjukstart på året är rätt underbart ändå.

Jag tar det lugnt här hemma, jobbar lite, plockar bort julen och vilar en hel del.

Som du vet berättar jag inte allt som händer bakom skärmen, men nu har jag fått tid hos neurologen så kanske jag kan få svar på några frågor om vad det är som pågår med min kropp.

Livet med en kronisk sjukdom är verkligen som att leva med något som ständigt lurar i vassen, den där känslan av att aldrig kunna lita på sin kropp kan vara rätt utmattande.
Vad gör man när kroppen lever sitt egna liv och jag har ingen möjlighet att påverka liksom.

Hur som så har jag i alla fall lärt mig att lyssna på signalerna och vet när det är dags att ta hjälp utifrån och inte bara köra på.

Som sagt är julen i stort sett nedplockad och lagd i sina lådor.

Kvar är en och annan julblomma, som den här julstjärnan.
Funderade på vad jag skulle hitta på med den och kom på att jag skulle testa att göra som jag brukar med hyacinterna.

Med andra ord tog jag bort all jord, lät rötterna vara kvar och satte den i en vas med vatten.

Visst blev det fint?
Blev som en stor snittbukett

Nu vet jag inte hur det här funkar eftersom det är första gången jag testar.
Ska bli spännande att se om den håller sig och att jag sen kan plantera om den och spara den till nästa år.

Någon som gjort det och vet?

Sen har jag blivit förtjust i det gröna och vita tillsammans, så den kombon får hänga med ett tag till.

Rotade fram kudden från Svenskt Tenn som jag köpte för en herrans massa år sedan.

Den som spar han har, var det någon klok människa som sa och jag kan bara hålla med.

Idag blir det en lugn dag i Svarta huset, jag ska jobba lite, sista touchen på en artikel som kommer ut i en tidning i februari och sen ska jag nog gå ut i växthuset, ta med mig datorn och surfa inspiration.

Ha en toppendag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

6 kommentarer

Åsa 5 januari, 2022 - 10:37

Klokt av dig att ta hjälp när du inte mår Bra!! Så bra att spara det gröna är ju inte alls bara en julfärg. Här hänger gröna sammetsgardinerna kvar ett tag till + de gröna wiltonmattorna. Iköket har jag vita stjärnorna kvar ,tillsammans med allt det vita ser det bara vintrigt ut. Lycka till hos Neurologen och vila nu!!! Kram ?

Svar
Home2Tiny 6 januari, 2022 - 10:50

Å gröna sammetsgardiner låter lyxigt fint. Det var dags att ta hjälp och kanske kolla upp visa symptom, dumt att dra på det för länge. Tack för din omtanke, den värmer och jag är så glad att du tar dig tid och lämna en kommentar, uppskattas så himla mycket. Kram och ha en mysig och fin dag. Tina

Svar
Karin 5 januari, 2022 - 14:00

Krya på dig nu och ta det lugnt! Har själv en kropp som kämpar med både det ena och det andra men jag försöker vara så snäll som möjligt mot mig själv men det är svårt när man i grund och botten har mycket energi och är lite “duktig flicka”. Passar på att tacka för all inspiration och allt fint ni visar här inne.

Svar
Home2Tiny 6 januari, 2022 - 10:54

Vad jag känner igen mig i det det du skriver, har verkligen kämpat med att lyssna på min kropp och inte jobba emot den, svårt när man precis som du skriver är en “duktig flicka”. Tur att jag har blivit lite klokare med åren. Tack själv för att du tar dig tid att skriva en kommentar, vi uppskattar det enormt ska du veta och att du vill följa med oss i livets berg och dalbana. Kram från oss Tina

Svar
Lena Fors Bengtsson 5 januari, 2022 - 14:24

Var rädd om dig och lycka till hos neurologen ?Att gå ut i ditt växthus är som balsam för själen. Själv kunde jag inte låta bli att köpa fler hyacinter, älskar dessa blommor. Tyvärr kan jag inte känna den underbara doften, då lukt och smak är borta sedan min corona innan jul. Men jag får låta ögat vila på det istället. Önskar er en trevlig Trettondagsafton. Kram?

Svar
Home2Tiny 6 januari, 2022 - 10:56

Ånej så trist att du förlorat lukt och smak. Faktiskt är det något jag fasar för då jag är verkligen är en doftmänniska, lite på gott och ont för jag är oerhört doftkänslig också. Är på väg ut i växthuset nu, där vi ska sitta och planera årets odlingsår, ska bli så spännande att ta sig an det. Stor kram till dig Lena och tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar, det uppskattar vi enormt. Stor kram till dig och ha en mysig dag. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »