En mini-makeover i köket

av Home2Tiny
En mini-makeover i köket

Tänkte gå vidare med vad jag tog upp i förra inlägget

Det här med färg och förändringar.

Just nu är det överbelastat i min popcornhjärna.
Det minst sagt flyger och far en miljon tankar om vad jag vill hitta på här hemma.
Det är likt varje år när julen är nedpackad, allt känns tomt och jag vill fylla den där tomheten med något projekt.

Kan ju tala om att Mr C i.n.t.e brukar vara lika överentusiastisk över mina förslag men hör och häpna jag har redan sålt in två idéer till Mr C.

Vet egentligen inte vem som är mest chockad.
Han över att han faktiskt sa -Ja utan att tveka, eller jag för att jag inte behövde sätta in operation övertalning.

Vad ska vi då hitta på?

Jo tanken är en liten mini-make-over här i köket.

Överskåpen på vänster i bild vill vi ta ner, kakla hela väggen upp och sen sätta öppna hyllor.

Jag vill gärna plocka ner dem och det var mitt förslag, men sen när jag började tänka på det alltmer så kanske det blir en smula rörigt för min inredningshjärna.

Mr C är på och tycker absolut vi ska ta ner dem och ha öppna hyllor och där står vi lite nu och velar fram och tillbaka.

Eller igår plockade jag faktiskt ner skåpluckorna för att få en mer känsla för hur det kommer att bli med synligt porslin osv.

Alltid bra att känna in en smula om man som jag är en smula osäker.

Sen ska en liten taklampa upp framför fönstret, ovanför diskbänken.
Den har jag redan hittat och i veckan ska vi åka och kika på den.

Vad som är skönt är att jag får skåpen rensade, jisses vad man kan samla på sig saker.

Så fortsättning följer HÄR.

Nu ska jag ta tag i dagens jobb.

Ha en fantastisk dag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

9 kommentarer

Madeleine 11 januari, 2022 - 10:52

Tror det kan bli fint! Jag har det så (bara underskåp och hyllor med det viktigaste).
Vilket kakel hade ni tänkt? Samma som nu eller helt nytt?

Svar
Home2Tiny 17 januari, 2022 - 08:59

Nu har vi kommit igång med köksrenoveringen och japp vi kommer att ha samma kakel som tidigare, vi gillar det så mycket så det byter vi inte ut. Kram och ha en härlig start på veckan. Tina

Svar
Lisa 12 januari, 2022 - 00:03

Har haft samma tanke i vårt kök men jag tror att det blir väldigt dammigt och fett efter all matlagnimg så det är lagt på vänt så får vi se.
Men snyggt blir det säkert och det skall bli kul att följa om ni gör det

Svar
Home2Tiny 17 januari, 2022 - 09:01

Det är de tankarna jag också har haft, men eftersom vi steker väldigt lite kött i det här huset (vi är vegetarianer) och aldrig upplevt det tidigare så tror jag vi kommer att slippa någon större mängd av det. Damm kommer vi nog tyvärr inte undan, men kommer städa hyllorna lika ofta som jag dammar övrig inredning här hemma. Så nu är vi igång och hoppas att det blir lika bra i verkligheten som i mitt huvud. Kram och ha den bästa starten på veckan. Tina

Svar
Birgitta 12 januari, 2022 - 20:20

Ja, det kan vara snyggt för ögat men är man känslig för intryck gäller det väl att färgkoordinera så det inte upplevs plottrigt.
Åsså det där med att det blir dammigt och fett i ett kök.

Svar
Home2Tiny 17 januari, 2022 - 09:02

Det är de tankarna jag också har haft, men eftersom vi steker väldigt lite kött i det här huset (vi är vegetarianer) och aldrig upplevt det tidigare så tror jag vi kommer att slippa någon större mängd av det. Damm kommer vi nog tyvärr inte undan, men kommer städa hyllorna lika ofta som jag dammar övrig inredning här hemma. Så nu är vi igång och hoppas att det blir lika bra i verkligheten som i mitt huvud. Kram och ha den bästa starten på veckan. Tina

Svar
Birgitta 12 januari, 2022 - 20:32

Ja, det kan vara snyggt för ögat men är man känslig för intryck gäller det väl att färg- och formkoordinera så det inte upplevs plottrigt.
Åsså det där med att det blir dammigt och fett i ett kök.

Svar
Anna 16 januari, 2022 - 08:09

Har precis gjort samma projekt, tagit ner två tunga klumpiga skåp och satt upp hyllor utan luckor. Här hemma blev vi verkligen supernöjda. Så luftigt och fint. De öppna hyllorna har vi fyllt med glas och stilrent porslin. Upplever det inte som rörigt vilket vi också var oroliga för. Hos oss blir det inte heller fett och dammigt som man kan befara. Bara sååå nöjda blev långt bättre än vi hade tänkt. Säger bara kör……bara kör.

Svar
Home2Tiny 17 januari, 2022 - 09:04

Så glad jag blir att läsa Anna. Vi har kört igång och hoppas nu det blir lika bra i verkligheten som i mitt huvud. Är efter den känslan du beskriver så bra, luftigt och jag tror också med enhetligt och stilrent porslin kommer inte ögat uppfatta det som rörigt. Tack för att du tog dig tid att skriva, nu känner jag mig mer säker i vårt val. Kram och ha en härlig start på veckan. TIna

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »