Inspiration till julens fikabord

av Home2Tiny

Det blev en adventsfika igår med mamsen

Så mysigt att få duka fram massor av godsaker och få tända det andra ljuset tillsammans.

Jag hade gjort det enkelt för mig och blandat hembakat med köpekakor.

Köpekakor är inte alls dumt när tiden inte riktigt räcker till, mitt hemliga knep är att pimpa upp dem en smula så ser de betydligt lyxigare ut.

Ja den mjuka pepparkakan har jag visat innan (HÄR) och den är en av de bästa genvägarna att ta till julens fikabord

Ris a la malta kanske inte många tycker är det som man svänger ihop på två röda, men jag tycker verkligen att det är busenkelt.

Jag menar gröten sköter sig själv på spisen och sen när den väl har kallnat så är det bara att vispa upp lite grädde och blanda ihop.

Sen kan man ju alltid köpa färdig gröt på tub, då är det sannerligen plättlätt att göra.

Sen vill jag bara berätta att köra nötter och mandlar i samma mixer som en viss Mr C hade gjort sitt chilisalt i, är inte att rekommendera.

Detta visste inte jag, då hade jag definitivt hackat mandlar och nötter själv, men den minen på mig när jag ska provsmaka kakan och fräser
-Vad i …….??? kan vara oslagbar

Och innan jag kom på vad tusan det var som fick min mun att brinna, kan säga att Mr C var något mindre populär just då.

Nu fnissar jag mest åt det och två kakburkar har fått varningstriangel på sig här hemma.
Ät på egen risk.

Och japp “någon” får åka och köpa en ny matberedare till mig, så kan “någon” behålla den gamla till sina chilirätter

Det är en grön tråd i årets jul.

Hyacinter, grankvistar och granljusstakar blir fina dekorationer på fikabordet.

Får alltid frågor var man kan hitta de här söta granarna.

Saken är den att de är gamla och jag kommer absolut inte ihåg vart jag köpt dem.

Välkommen till bords!

Hemmagjorda trillingnötter är bara så gott.

Först rostar jag hasselnötterna och gnuggar bort skalet.

Sen smälter jag nougat som jag doppar alla nötterna i.

Tar upp tre åt gången och lägger på ett bakplåtspapper.

Ställer in dem i kylen så att de stelnar

Sen smälter jag choklad och doppar en trillingnöt åt gången

Låter de stelna i kylen

Sen ringlar jag bara lite vit choklad över

Klart!!!!

Hoppas du fick lite inspiration till kommande julfikor.

Dags att kicka igång den här veckan.

Ha en underbar dag vänner!

Kramisar
T

2 kommentarer
41

LIKNANDE INLÄGG

2 kommentarer

Ing-Marie 6 december, 2021 - 17:12

Ååh det ser alldeles ljuvligt mysigt och gott ut 🤩 ⭐️Nu fick jag lite inspo som jag verkligen behövde nu 😍❤️

Svar
Home2Tiny 12 december, 2021 - 16:17

Så himla glad jag blir Ing-Marie att du känner dig inspirerad när du kikar in till oss. Stor kram och ha en mysig och fin advent. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.